22 februari 2016

Hääääärliga måndag, äntligen här som jag längtat. 
Nej men min måndag har faktiskt varit jättebra även om helgen är slut. Hade en väldigt lugn dag på jobbet, dock var det lite trafikolyckor som ställde till det lite för oss men inte så farligt, plus att vi slutade runt tolv vilket var superskönt. Därför passade jag på att åka hem till mamma och pappa en sväng och tur var väl det för deras löpband de beställt hade kommit så jag fick hjälpa till lite när de skulle bygga ihop det. Perfekt med ett eget hemmagym, hoppas jag är frisk till helgen så jag kan testa lite när jag "flyttar" hem! 

Sen jag kom hem har jag mest kollat Youtube, målat lite i min målarbok, städat, rensat, diskat och fått upp den sista hyllan i köket. Det är så mysigt och hemtrevligt nu så jag är jättenöjd! Tror att det var det som behövdes här inne, lite hyllor så det inte ser så tomt ut. Perfekt också när man får plats med ljus på, det gör det ännu mysigare. 
 
Just nu håller jag på att slänga ihop lite mat, blir pasta med någon slags "köttfärs"sås med mycket krydda och mycket vitlök. Hoppas på att det blir gott. När det är klart, vilket är alldeles strax, ska jag dra på lite That 70´s Show sen duscha lite snabbt och hoppa i säng. Läste i min bok igårkväll innan jag somnade för att varva ner lite och nu börjar det hända lite i boken så är ganska nyfiken på att läsa vidare. Boken är en av de jag beställde förra veckan och heter Vi måste sluta ses på det här sättet och än så länge kan jag verkligen rekomendera den!
 
Ja, bra start på veckan så nu hoppas vi att resten forstätter likadant. I helgen ska jag som sagt till mamma och pappa och vara hus- och hundvakt och då står eventuellt bastukväll på schema och sen bio med brorsan. Mysigt! 
Lite halvtaskiga, mörka bilder men men!
 



21 februari 2016

Hejhej hemskt mycket hej!
Just nu sitter jag hemma hos Daniella i hennes soffa och vi kollar igenom våra bloggar. Helt sjukt att jag haft den här bloggen i 6 år?! Vad mycket vi gått igenom och hur många helt ointressanta och extremt tråkiga inlägg jag gjort... Plus alla fula "bildbomber" med helt sanslöst fula bilder på 250st blommor med halvtaskig färg, tagna med min lilla rosa digitalkamera. Men, det var där och då mitt intresse för foto föddes. Så kan det gå, alla börjar någonstans. Se vilken fotograf jag är idag liksom, skämt åsido.
Vi hittade nyss en gemensam blogg vi gjorde 2013, med tre inlägg, alla gjorda av Daniella. Jag glömde bort den. Bra Sara!
 
Min lördag har varit ganska lugn, vaknade sent och åt frukost. Sen har jag kört mormor och morfar till en buss, varit en snabbis på Dollarstore och köpt typ hårprodukter sen var jag hos mamma en stund. Kvällen har jag spenderat här. Vi har ätit mat, falafel i pitabröd, och kollat på mello som var bra för en gångsskull! Nu har vi då vandrat längs memory lane. Alltid lika kul, right!
 
Nä ni, det är en dag imorgon också. Godnatt. 
 



16 februari 2016

Tiiiisdag, snart är det helg vänner! 
Försöker få lite motivation till att orka till helgen, funkar sådär. Idag har jag varit helt tom på energi, liksom ögonen rullade bak i skallen i bilen på jobbet så trött var jag! Men köpte en påse Gifflar som jag och kollegan delade på så jag blev lite gladare. Alltså Gifflar är nog bland det godaste fikat? Håller ni inte med? Lite degiga, kanel, lagom stora och så kan du äta hur många som helst. Perfekt! 
 
Eftersom jag fortfarande inte känner mig riktigt pigg så blev det inget gym idag heller men jag tog mig ut på en promenad iallafall. Får passa på nu när det är så fint väder ute, solen skiner och det är lite kallt! Gick ut nästan direkt när jag kom hem från jobbet, drog på Den fantastiska resan med Zara och Noel och bara knatade på. Blev en halvtimmes promenad men det räckte nog för kände att jag hade lite ont i knät när jag kom hem, inte bra bra alls... 
 
Ikväll måste jag fan lägga mig tidigare, antingen läsa eller kolla på något lugnt program. Somnade inte förrns efter tolv (!) igår kväll så idag är det skärpning. I need my beautysleep, annars blir jag en beast. Så ska snart hoppa in i duschen, tvätta håret och sen smörja in kroppen. Ha lite tisdags-spa helt enkelt! Är dock lite småirriterad för man inte kan beställa stora burkar med färgbomb på internet, de har bara de små. Vilket är på tok för lite för mitt hår, en sån liten tar slut på typ två användningar... Så måste ge mig in till stan någon dag efter jobbet och köpa mig en burk, suck. Men mitt hår behöver det, all färg har typ gått ur och nu ser det nästan likadant ut som innan jag färgade. Vet inte vad det är för fel på mitt hååååår! 
 
En annan bra grej är att jag blivit mycket bättre på att tvätta ansiktet ordentligt både morgon och kväll! Hittade min "svamp" jag köpte från The Bodyshop för ganska länge sen faktiskt, testade den och märkte skillnad nästan dagen efter. Min hy blev mycket renare, de finnar jag hade försvann nästan direkt och den känns liksom fräschare. Har för mig att jag inte var jätteimponerad när jag köpt den och att det var anledningen till att den mest samlat damm ett tag, men då hade jag något annat billigt märke och rengjorde med. Ja, det var väl det, go me! 
 
Jaja, intressant tisdag, alla noterar jag veet! 
Jag vill verkligen ha våååår nu... #TBT till Sälen 
 



15 februari 2016

Usch vilken stressig dag...!
Kom till jobbet imorse och så går det inte att stänga dörrarna på bilen eftersom låset frusit, vilket gör att vi blev lite försenade vilket inte var speciellt bra eftersom jag hade en tid att passa. Men trots att dagen typ sniglade sig fram och humöret svängde som värsta berg-och dalbanan så hann jag precis. Ska testa mini-piller i ca tre månader och se om de funkar för mig, vilket jag verkligen hoppas för mina menskramper är fan inte roliga. När man knappt kan sova och vaknar av att det strålar ut i benen men du kan inte göra något, det är hemskt! Ska dock inte börja äta dem förrns nästa mens vilket då blir om ungefär en månad, men ja det gör ju inte så mycket. 
 
Hade egentligen tänkt gå till gymmet idag men kände att det skulle bli så mycket stress eftersom jag skulle laga mat och diska när jag kom hem, det kändes som att det skulle bli sent isåfall. Tänkte försöka komma i säng lite tidigare ikväll, kanske läsa lite också. Kikar runt på Adlibris och beställer en massa böcker istället! Hittat fyra böcker jag funderar på att beställa än så länge, någon är på bokrean som börjar den 24 februari så de får jag vänta lite på.
Förhoppningsvis slutar vi någorlunda tidigt imorgon så man hinner ta sig till gymmet, men ska nog inte köra slut på mig eftersom jag fortfarande inte känner mig helt hundra i kroppen, hostar mer än vanligt och har ont i huvudet till och från... Annars blir jag väl dödsförkyld eller något vilket jag absolut inte är sugen på! Går ju både det ena och det andra nu, magsjuka dessutom! Usch och fy nej det hoppas jag att jag slipper... 
 
Åh, bestämde mig för att beställa hem en Mindfullness målarbok som har varit ganska poppis för ett tag sedan, jag vet inte hur mycket det är nu längre. Men jag har såååå svårt att koppla av och känner mig ofta stressad så jag kände att jag kunde testa det! Typ göra en kopp te, tända lite ljus, lite lugn musik i bakgrunden och bara måla. Det låter jättemysigt och jag hoppas att jag kan ge mig själv tid att bara sitta ner typ efter jobbet, jag skulle nog må mycket bättre av det. Beställde 7 böcker, målarboken och pennor för 400 kronor! BILLIGT
 
Nä, nu ska jag göra lite nytta och diska, fixa matlåda till imorgon och sen ta en varm dusch. Godnatt! Btw, vad aktiv jag blivit på bloggen! Haha, I don´t know why men det känns kul. Även om det bara blir mest "idag gjorde jag det och det och det..."-inlägg men aja, det kan ju vara kul. Jag gör ju så mycket liksoooooom, haha. Men trevligt att några få själar vill läsa, vilka ni nu är. Hej! *blink* 
2009, where did you go? Saknar min syster litegrann... Vet att hon har the time of her life och jag är så stolt över henne för att hon är så jäkla modig att ge sig ut i världen sådär. Om en månad får jag krama henne igen!
 



14 februari 2016

Happy valentines daaay babes!
Hoppas ni haft en trevlig och mysig dag oavsett vad ni gjort. Jag har haft en underbar dag i Ånnaboda med familjen och åkt skidor och fikat. Solen sken, det var några minusgrader och backarna var helt perfekta, precis så som det ska vara med andra ord! Jag älskar verkligen att åka skidor, det är det bästa med vintern och jag längtar till Vasaloppet då vi har några dagar som vi kan ge oss ut i backarna, dock är det så jäkla mycket människor då men sen åker vi ju igen lite senare under säsongen. Can't wait!
 
Sen köpte vi med oss Sibylla hem och käkade hemma hos mig, vilket var mysigt eftersom vi inte brukar vara alla här hos mig. När de åkt hem hoppade jag in i duschen på en gång och körde lite spa, bodyscrub och sen smorde jag in hela kroppen med bodybutter från The Bodyshop och nu sitter jag i sängen. Ska snart krypa ner och kolla klart på Kejsarens nya stil som går på Disney Channel haha, älskar den filmen!
 
Håller tummarna att nästa vecka blir guld, sovgott vänner. 
 
Förresten laddade jag ner Kendall och Kylie Jenners spel igår och är helt besatt... Haha, älskar såna spel av någon anledning! Spelade Kims spel när jag hade min gamla telefon och hade kommit jättelångt men kunde ju inte spela mer när jag köpte min Iphone, det sved lite i hjärtat kan jag säga! Det var ju inte alls lika kul att börja om från början när man haft massa pengar och alla fina kläder innan heller. Men det är ju inte så att man betalar 50 riktiga spänn för nån klänning på ett spel... Gör någon ens det? 
 
 



Känslostorm...

Precis efter jag publicerade förra inlägget fick jag världens rabiat-utbrott och blev bara så frustrerad och arg på samma gång... Klampade runt i lägenheten, svor, sparkade på saker och va nästintill gråtfärdig. Förlåt grannar, jag kunde inte hantera alla känslor som bubblade upp på samma gång! Hata mig inte. 
Det är typ en av de värsta sakerna med min mens, att jag ibland inte kan kontrollera allt som händer i kroppen. Jag är en sån person också som samlar alla känslor inuti mig och tillslut svämmar det bara över och allt kommer fram. Så har jag alltid varit men har med åren lärt mig kontrollera det bättre. När jag var yngre, tänkt typ 14-16 kunde jag bara explodera helt plötsligt av minsta lilla, kasta saker, skrika och sen bara tog jag mitt pick och pack och gick ut genom dörren. Bara gick dit fötterna styrde mig, med lurarna i öronen och musik högt så jag är glad att jag har hörseln kvar idag. Jag hade ett speciellt ställe i skogen hemma hos mamma och pappa dit jag alltid gick, satte mig på en sten och kollade på himlen och bara släppte allt. Jag kunde gråta, knyta nävarna, slå på något eller så satt jag bara tyst och lät tårarna falla. Efteråt när alla känslor och tankar var tömda vände jag och gick hem igen, bad om ursäkt för mitt beteende och så var allt bra igen. Ofta var det ju stackars mamma som råkade ut för mina utbrott och vi som stod och skrek på varandra, men jag har aldrig varit den som är långsint heller, vilket mamma kan vara. Hon har sagt att jag alltid gått iväg ett tag när jag blivit arg men sedan kommit tillbaka efter ett tag och antingen låtsats som ingenting eller bett om ursäkt. Och att hon ibland faktiskt haft svårt att bara släppa det vi bråkat om, men oftast gjort det ändå. Det tycker jag är en väldigt bra egenskap hos mig själv, att jag lätt kan släppa och förlåta människor. 
 
Men nu när jag inte har mitt egna ställe dit jag kan gå och känna så måste jag hantera allt på något annat sätt. Idag började jag med att dra på lite "fuck-off" musik som jag vill kalla det, sjöng lungorna ur mig (förlåt ännu en gång grannar!" och diskade. Lyckades göra det utan att ha sönder något, hur gärna jag än ville.
Efter det gjorde jag mig en kopp kaffe, tände lite ljus och satte mig vid köksbordet där jag dammade av min dagbok och bara skrev ner allt jag kände. Vilket också är ett väldigt bra sätt att låta saker gå, får ner de på papper och kunna läsa dem sen. Allt blir så mycket tydligare då, bara man låter allt komma fram exakt så man känner. Det spelar ingen roll om det hänger ihop eller inte, det finns inga regler. Skrev nästan 10 sidor tillslut och efteråt kändes det ännu lite bättre. Men för att få ut lite av aggressionen så tog jag en gammal tröja jag knappt använder och klippte lite i den så det blev en magtröja istället (som jag för den delen har på mig just nu). 
 
Just nu sitter jag i min lilla "soffa" eller myshörna som jag fixade till alldeles precis innan jag drog fram datorn. Det blev riktigt fint och känns lite bättre att ha någonstans att sitta och kolla på tv istället för att ligga i sängen. Funderar på att leta efter någon liten skön fotölj om det får plats, men än så länge duger den här dynan jag hittade längst in i garderoben. Gött! Nu ska jag väl se om jag får upp den där hyllan eller om det får vara tills nästa gång jag blir sugen på att göra om härinne. Måste värma på lite mat också, magen börjar kurra nu och jag har inte ätit sen frukost så det börjar väl bli dags. 
 
Skönt att känna sig som en människa igen istället för värsta Hulken, haha. Allt är en enda berg-och dalbana!
Åh vad jag skulle göra för att få vara här just nu, Finland!
 
 



13 februari 2016

Today I don´t feel like doing anything, I´m just gonna lay in my beeeed...!
Har sovit så jäkla dåligt inatt på grund av världens mensvärk som fortfarande håller i... Så vaknade runt tolv efter att ha vridit och vänt mig i ett par timmar inatt. Det var verkligen sån mensvärk så jag knappt kunde andas, magen bara krampade och det nästan strålade ner i benen. Hemskt! Som tur är ska jag till barnmorskan på måndag och se om jag ska skaffa ppiller eller något som kan hjälpa mot värken, för det är så nästan varje mens. Alla känslor är helt upp och ner också, jag blir som en helt ny människa, helt jävla rabiatgalen ibland när jag har mens. Så när den är slut och jag tänker tillbaka på allt så blir jag nästan chockad, haha, liksom gjorde jag eller tänkte jag sådär?! Mina tankar blir liksom "jag är så ensam, ingen gillar mig och jag kommer vara ensam för resten av mitt liv! *Buhu*" växlat med att jag är on top of the world och skulle kunna flyga bara jag försökte. Bara jag eller? Mens är lite läskigt på det sättet. 
 
Ja, mina planer för dagen blir väl inte mycket annorlunda än andra helger. Tvn går i ett, växla bland kanalerna och typ dricka te. Är lite sugen på att få upp en till hylla på väggen så kanske ska göra det, om jag får till det bra. En annan sak jag skulle behöva göra är att rensa i garderoben, för jag har så mycket som jag faktiskt inte använder! Men sen är jag en sån person som har så otroooligt svårt att kasta saker, "jag kanske använder det någon gång eller om jag går ner lite i vikt så..." men händer det? Nej. Mina jeans är dock enda gången jag faktiskt börjat använda och gilla något jag tänkt kasta bort, men allt annat så nej. 
 
Alla hjärtans dag imorgon också. Och tills för ungefär en timma sen var mina planer att ligga i sängen, kolla film och äta mina känslor men de planerna har ändrats. Jag ska nämligen iväg och åka skidor med familjen! Det ska faktiskt bli jättemysigt, åka skidor, äta massäck och dricka kaffe, perfekt. Det är ju mycket bättre än att ligga i sängen och tycka synd om sig själv, haha sorgligt liksom. Så är det någon vars planer såg ut som mina, gör något med vänner eller familjen istället. Alla hjärtans dag är inte bara till för dem som har en partner, utan man firar ju all sorts kärlek, fira med ditt husdjur eller vad som helst! Eller så firar du att du älskar dig själv, för varför inte? 
 
Nä nu ska jag försöka få något vettigt gjort. Kolla in min frukost, sååååå gott!
 



10 februari 2016

Här sitter jag i sängen med mensvärk och magkatarr, härlig onsdag med andra ord! 
Försöker döva smärtan med te, kakor och lite tv. Fick massa nya kanaler igår när pappa var så snäll och svängde förbi med mitt nya kort till boxen! Äntligen har jag bland annat kanal 11 och MTV och slipper byta uttag när jag vill kolla olika kanaler, haha.
Slutade klockan tre idag vilket var skönt, har världens träningsvärk i ben och rumpa och känt mig allmänt seg hela dagen. Tror jag håller på o bli förkyld men att det inte riktigt brytit ut än, går bara o väntar på det... Har dock inte tid eller lust att bli sjuk nu, speciellt inte när jag knappt fått vara frisk en månad. Suck, men känns som att alla är sjuka just nu, förkylning, magsjuka och influensa. Sånt som är jätteroligt att dras med liksom. 
 
Igår kollade jag på How to lose a guy in 10 days, en jättebra film som jag verkligen kan rekomendera. Har fått mig en liten crush på Matthew Mcconaughey han är så snygg i den filmen! Och då insåg jag en sak. Jag börjar tröttna på att vara singel...! Liksom visst det är kul ibland, du kan göra vad du vill och är inte bunden till någon/något. Men nu har jag varit det i ca fyra år, jag har haft mitt roliga och just nu känner jag bara att jag vill bli sådär äckligt kär. Precis som i typiska romantiska filmer haha. Kan det vara våren som börjar smyga fram? Eller så är det bara mensen som spökar, den har ju tendens att göra det ibland haha, you know what I mean guuuurl! Men jag skrev en liten lista med några saker jag tycker är bra med mig själv! 
1. Jag är mogen, har fast jobb och inkomst, bil samt bor i egen lägenhet.
2. Glad för det mesta, är rolig och har humor.
3. Tycker om att gymma och äta nyttigt, men tackar inte nej till en pizza och godis framför tvn.
4. Duktig på att städa och är faktiskt helt okej i köket.
5. Väljer hellre en lugn kväll hemma i sängen och glor på film än att hänga på krogen.
 
 
Sedär, vilket kap huh? Listan kan ju bli hur lång som helst. Och ja, man får skriva saker man tycker är bra med sig själv och säga att man är rolig, faktiskt. Det är nog ganska nyttigt att försöka skriva ner saker man är stolt över eller gillar med en själv, boostar självförtroendet lite. Man lägger nog mycket energi och tid på att tänka på saker man behöver förbättra/förändra och då kan iallafall jag uppleva att jag blir mindre motiverad och stressar mer. Jag måste bli bättre på att vara nöjd med mig själv, var jag är i mitt liv och på så sätt känna mig lyckligare. Oj, nu vet jag inte längre var det här är påväg. Haha, bäst o sluta skriva då..

Nu ska jag försöka slänga ihop någon slags mat och sen kolla på tv i sängen. Har dock inte så mycket hemma, behöver handla snart men inte riktigt orkat så blir lite "ta vad jag har" idag, funderar på wook av något slag... Får experimentera lite helt enkelt!
 
Virrigt inlägg från en virrig Sara, hahah men ja. Så kan det vara ibland! 
 
 
 



8 februari 2016

"It´s moooondaaaaaaay babes!" 
Föreställ er att det är Jonas Hallberg som säger det där istället för jag, önskar att jag älskade måndagar lika mycket som honom... Men jag ska vara ärlig och säga att det har varit en väldigt skön måndag ändå, slutade vid ett och var ovanligt pigg imorse, hmmmm! Efter jobbet åkte jag och handlade mat för jag hade verkligen typ bara senap i kylskåpet haha. 
Hade gjort värsta planerna på vad jag skulle göra när jag kom hem, men allt kraschade på grund av att vattnet var avstängt av någon anledning... Hade tänkt diska, laga mat, köra färgbomb i håret och dricka kaffe men det går ju typ inte utan vatten. Som tur är jag ganska klevert ibland så jag har nästan alltid en tillbringare med vatten stående i kylskåpet så kunde typ dra på lite kaffe och skölja grönsaker. Tjoffade i färgbomben i torrt hår och hoppades på det bästa och när jag stod där som bäst i badrummet med färg praktiskt taget överallt hörde jag ljudet av vatten och till min lycka kom vattnet tillbaka. Har precis sköljt ur "färgen" och har lite färgbalsam i nu. Hade tänkt testa locka håret när det torkat för o se hur mitt "nya" hår ser ut stylat liksom, wow beauty-Sara här eller! So exited!
 
Blir nog inget gym för mig idag, vilket jag egentligen tänkt göra.. Har känt lite i halsen till och från och varit lite snuvig så tar en vilodag, lika bra så det inte bryter ut och jag blir dösjuk liksom. Känns bra att jag kan ta vilodagar lite här och där utan att få världens ångest, lite på grund av mitt jobb och att man alltid rör sig. 
 
Om jag forstätter lite i spåret om hår så köpte jag äntligen en ny Silicea idag, så nu ska mitt hår och naglar se lite fräschare ut! Varit utan det i typ ett halvår nu och känner att mitt hår behöver det... Naglarna framförallt! Det kan jag verkligen rekomendera om det är någon som vill få finare hår eller få längre hår, för det funkar asbra för mig. 
 
Hoppas ni haft en bra måndag och att ni får en fortsatt bra vecka! Bara fyra dagar kvar till helg guys, can you feel it?! 
 
Bye. 
Mina nya favvo-jeans, som jag haft i typ 7 år men aldrig använt och tänkt kasta bort X antal gånger...! 
 



6 februari 2016

Lördag, och idag är det tvätt-dag mina vänner... 
Förstår inte hur jag kan få så mycket tvätt så fort?! Det är galet haha. Dock är det mesta jobbtröjor, underkläder och träningskläder, och det går ju åt en del under veckorna om man säger så... Men hade iallafall varit duktig i torsdags och plockat iordning all tvätt i IKEA-kassar så det var färdigt, smidigt och bra. Bra jobbat Sara!
 
Annars är det så jäkla gött med helg, haft en sjuhelsikes vecka, långa dagar på jobbet och mycket slit o stress. Fick 10,25h i måndags och var hemma efter klockan sex på kvällen, då var jag trött kan jag säga... Men som jag brukar säga "det blir kul i slutet på månaden! Hehe". Så igår var jag nästan lite gråtfärdig hela dagen, det var lite kaos, larm som gick igång och besök från Securitas. Där står jag som ett fån och vet inte var jag ska göra av mig själv, kände mest "gräv ner mig någon snälla!". Som tur är var min kollega som vanligt snabbtänkt och löste det hela galant, vilket är ganska skönt med tanke på att jag helt tappar förmågan att tänka i sådana situationer...
 
Vad är era planer för helgen? Jag ska ju som sagt spendera största delen av dagen med att springa upp och ner för trapporna, hänga tvätt, springa mer, tvätta, hänga, springa osv osv. Ska försöka lägga mig i sängen, äta lite nötter och kolla på film eller serie när jag är färdig. Duscha måste jag dock göra först, man blir fan svettig av att tvätta. Sen har jag inga mer planer för resterande av helgen, träna kanske så skulle jag vilja färga håret men får se hur det blir med det. Som alltid kan jag inte riktigt bestämma mig, haha go me. 
 
Men vi håller tummarna för att det blir en skön vecka som kommer och att vi får sova bra. Goals ju. 
 
Förresten har jag äntligen fått anställning på jobbet! Åh, så skönt och det känns lite tryggare nu. Även om det kanske inte blir jättestor skillnad känns det som sagt bättre nu :) Woop.