30 november

Idag har jag absolut inte gjort någonting
Var ju på filmkväll igår hos Fredrik och var chaufför åt mamma och pappa som hade adventsfest. Åkte till Fredrik efter åtta, och som vanligt kom jag sist dit haha. Under kvällen/natten kollade vi på bland annat Maze runnerLucy och sen någon som jag inte minns namnet på. De två sista filmerna var i alla fall jättekonstiga, plus att jag från början inte var något direkt fan av Maze runner. Tycker den liknar Hunger games för mycket, haha. Ändrade inte riktigt uppfattning efter jag sett filmen heller, tycker inte den är så bra som alla säger. Men så känner jag om de flesta nya filmerna, allt känns som att det redan har gjorts! 

Åkte och skjutsade hem päronen vid två ungefär sen åkte jag tillbaka, då hade de börjat kolla på den filmen jag inte minns vad den hette. Klockan halv fyra la vi oss för att "sova", vilket inte gick så bra då alla fick skrattattacker som bara inte ville lägga sig. Jag kommer inte ens ihåg allt vi skrattade åt, jag kunde bara inte sluta skratta för ALLT verkade roligt just då. Men tillslut lyckades vi somna, efter kanske en timma eller så. 

Åkte hem innan tolv, åt frukost och kollade på veckans BB avsnitt. Sen skulle päronen tillbaka för att städa och jag hämtade Adam hos hans kompis. När vi kom tillbaka blev det soffan igen och Så mycket bättre och sen Maria Lang.  Alltså har jag inte gjort någonting idag, bara suttit i soffan och degat. Mulat pepparkakor. 

Men imorgon ska jag gå introduktionsdag på skolan som lärarvikarie, spännande. Känner mig väldigt nervös just nu, tankar som "tänk om jag inte klarar det" snurrar runt i min skalle. Men jag ska göra mitt bästa, lyssna och sen se efter hur det känns. Ska bli kul att komma tillbaka till skolan, även om den inte ser likadan ut som när jag gick där. 

Nu när det snart är december och det kommit lite ynka snö passar det väl bra med en bild på blommor? Den här är sen i sensomras när jag åkte till farmor och farfar och de inte var hemma, så jag passade på att fota lite!
 



29 november

Hej det var längesen!
Sanning är den att jag jobbat och sen inte orkat blogga! Inte ens för att jubla över att jag fått jobb.. Började klockan 7 i tisdags morse på ett städjobb, sen har jag jobbat resten av veckan också. SKÖNT! Känns så bra att jag fått jobb (innan nyår som var lite av ett mål) det är som att en sten lyft från mina axlar, nu kan jag slappna av. Och på måndag ska jag gå en introduktionsdag som lärarvikarie! Har alltså typ fått 2 jobb. Sen får jag se hur jag kan kombinera de två så jag jobbar lite på varje, men det löser sig nog!

Slutat jobbet mellan 14-16 och sen har jag nästan varje dag bara åkt hem och lagt mig i sängen. Så ovan vid att gå upp tidigt och hålla igång hela förmiddagen, haha! Fast kan inte klaga, otroligt skönt. 

Idag har jag adventsstädat på mitt rum, dammat, skurat och tvättat fönster. Tvättade gardinerna också, skakat mattorna och bytt sängkläder. Nu är det riktigt mysigt och fint! Fått upp min julängel i fönstret också, som jag haft sen jag var liten. 

Nu måste jag faktiskt hoppa in i duschen jättesnabbt och sen åka på filmkväll! Är även chaufför inatt. Men nu har ni iallafått en liten inblick i vad jag har haft för mig när bloggen ekat tomt. Woop. 
Här har ni en bild jag tog på Max för några veckor sedan, han sov i min säng och tyckte jag störde! 
 



24 november *

Haha såg nu att jag skrev 24 igår.. fast bloggade ju rätt sent så stämde nog ;) 

Idag har jag inte alls gjort något intressant alls. Vaknade imorse vid ca halv nio, handlade om jobb. Så ska upp imorgon klockan 05:30 (!) och jobba. Känns rätt bra faktiskt, är taggad på att komma ut i arbetslivet haha! 
Gick upp och åt frukost innan jag började på direkten med att fortsätta rensa skåp i köket. Och det är det jag gjort hela dagen. Var en sväng i Amandas lägenhet och kollade på Dr Phil när Adam hade träning, men annars har jag inte gjort ett piss. 
Ikväll ska jag försöka komma i säng tidigt, så ska snart kolla på BB och förhoppningsvis dricka glögg (holy lords of the heavens on fire, älskar glögg, srsly bäst med julen efter pepparkakor!) sen blir det sängen för mig! Ska nog läsa en sväng, dra på min sova-lista på spotify och sen slumra sött. Hoppas jag. Men eftersom jag vaknade rätt tidigt imorse borde det gå lite bättre. Sen får vi hoppas att det går bra imorgon, att jag inte är för trött eller något haha. Exited!

OM EN MÅNAD ÄR DET JULAFTON. In case you didn't know, you know. Fast hur kan man missa det? 

this man..



24 november

Godkväll allesammans! 
Fick en chock när jag vaknade "imorse" och tittade på klockan, som visade 12:23... Vet inte senast jag sov så länge, men konstigast är ju att jag inte var uppe speciellt sent igår eller varit på krogen/etc. Trodde klockan gick fel först, så hoppade ur sängen och tog mig kläder för att titta på klockan uppe i köket. Min klocka gick inte fel. Gjorde världens äckligaste gröt, bären gick inte ens att äta, och kollade på Biggest loser. Sen skulle jag iväg nästan direkt och "jobba" så då det var tur att jag vaknat annars hade jag kanske missat det.. 
Började med att kratta löv (nu har jag världens köttsår på insidan av tummen, aj) sen fikade jag lite innan jag började städa. Vilket gick väldigt fort, var inte så smutsigt. Kom hem runt 5 och fann Amanda och mamma vid köksbordet, tog en kopp kaffe och gjorde dem sällskap. Vi kollade på lite gamla bilder (såg verkligen helt sjuk ut ibland när jag var liten, otrolig skönhet..) och garvade läpparna av oss. När de skulle åka kramades vi lite extra eftersom de åker mot Amerikat imorgon, sedan vidare till Karibien. Inte alls avundsjuk, pfffft, Sverige är ju så vackert den här tiden på året! 

Ska väl försöka sova lite tidigare än igår, så jag inte sover bort halva dagen bokstavligen... SUCK, vad händer. Om jag börjar jobba inom kort måste jag komma igång med mina bättre sovvanor igen.. Får sån ångest när jag sover länge, inte ens skönt längre.. Förr när sovmorgon var det bästa som fanns, nu är det bara jobbigt. 
 
Imorgon ska mamma och jag fortsätta med vår storstädning och rensning av huset. Skåp med gamla papper och mobiltelefoner ska rensas och organiseras. Kul. Senare ska vi träna, sköööönt. Rensa skallen när man ändå håller på liksom. 
Gjorde chokladbollar igår i ren frustration över livet, skulle mula allihopa men fick bara i mig ca 4-5 st. Besvikelse. Men då fick i alla fall andra smaka på dem också. Haha, egooo. 



Oordning i garderoben..

Blir snart galen!! Min garderob fullkomligt sprängs snart eftersom den är knökfull med inte bara kläder utan en massa andra saker, som "flyttahemifrån"-grejer och annan skit jag inte vill kasta. Måste verkligen organisera lite därinne innan jag lägger mig ner på golvet och ger upp.. Har försökt i flera år (sen jag fick in garderober på mitt rum) att ha en snygg, organiserad och städad garderob men när inte sakerna får plats tappar man orken på att försöka. Har kollat runt flera gånger på olika förvaringsidéer men inte riktigt hittat något som passar mig. 
Har en liten byrå på mitt rum också, där jag förvarar mitt smink, underkläder samt sovkläder. Men den är så liten så det får knappt plats heller.. Har försökt att rensa garderoben också, få bort sådant som bara tar plats men kan ju inte kasta bort allt. Kan inte gå naken heller.. 
Någon som sitter inne med jättebra tips och trix för att få mer space i garderoben kan ju gärna få dela med sig, behöver det!
 
Skulle bara vilja köpa en större garderob, eller varför inte en walk-in-closet. Hade varit perfekt! 

 


 



20 november

Idag har varit en rikigt bra dag. Även om den varit regnig och grå. Hade ju en jobbintervju idag klockan 10:15. Kunde knappt somna igår kväll, även om jag försökte mitt bästa. Men när man väl behöver somna tidigt är det sällan att man gör det. Kan inte direkt säga att det var på grund av nerver, det gick bara inte. Satte igång mig spellista på Spotify som heter sova som jag somnade till varje kväll sista terminen i gymnasiet och läste en sväng, men kunde inte somna ändå. Låg och vred mig ett tag, men lyckades tillslut. 
Vaknade sedan någon gång när mamma åkte till jobbet, ca 06. Skönt att veta att man får sova några timmar till i alla fall. Det var faktiskt inte så "jobbigt" att gå upp tidigt som jag trodde. Hoppade nästan ur sängen när alarmet ringde 08:15 och drog igång kaffe på en gång. 

Mötet gick faktiskt riktigt bra, om jag får säga det själv! Hon tyckte mina betyg såg bra ut (vilket jag nästan var mest nervös över även om jag hade godkänt i alla kärnämnena) och att mina referenser var riktigt bra. Hon nämnde också att jag var duktig på att beskriva bra saker om mig själv, vilket kändes som en liten boost i självförtroendet! Gick ut därifrån med ett leende på läpparna och en bra känsla i hela kroppen. Det bästa var nog att de sa att de skulle försöka få ut mig på arbete så snabbt som möjligt, känns riktigt bra nu! 

Efter det åkte jag direkt hem till Sofie och hängde en sväng innan vi gick till gymmet och körde lite armar, skönt. Lärde mig lite nytt, alltid bra. När vi kom hem till henne igen gick vi och bokade bastun och solariumet, vilket var jätteskönt. Behövde piggas upp med lite D-vitamin! När vi var klara åt vi god mat sen däckade vi i hennes säng framför en film. 
Nu ligger jag i sängen och lyssnar på lite musik, ska snart dra på något Youtube-klipp och sen sova. Imorgon väntar städdag, med julmusik. Saknas bara snö, annars hade det varit perfekt. 
 
Hoppas ni haft en lika bra dag som mig, imorgon är det fredag godingar! 
 



19 november

Hallå på er! Lite bättre humör idag måste jag säga, inte lika negativ som tidigare haha. Idag vaknade jag lite tidigare än "vanligt" och insåg nästan till min fasa att en DHL-lastbil höll på att backa upp på gården. Fick kasta på mig kläder + en mössa och sen möta upp leveranskillen. Så roligt att jag inte har någon aning om mina föräldrar jobbar eller inte, ropade på mamma ett par gånger innan jag gick ut men fick inget svar. "Är det alltid bara du hemma?" sa leveranskillen eftersom det var jag som tog emot ett paket för någon månad sedan kanske. Svarade att jag inte riktigt hade någon aning om var mina föräldrar var. De var hemma, de hade bara sovit rätt tungt! 

Kollade på ett par avsnitt av "Svenska Hollywood-fruar" till frukosten, sen plockade jag lite på mitt rum (och fotade grejerna från Ullared) sen fick jag bråttom innan jag skulle iväg till Örebro. Efter mitt möte sprang jag en snabbis på stan, letade färgbomb till Sofie och köpte en ny sminkborste. 

Snart ska jag nog hoppa in i duschen och sedan blir det nog sängen och läsa. Imorgon ska jag upp "tidigt" för klockan 10.15 ska jag vara på ett möte i Linde. Woho! Håll tummarna för mig nu, haha snälla. Men ska nog kolla efter lite fina fonts till Photoshop nu när jag kommit in i det lite mer innan jag somnar. Är rätt taggad på att börja fota mer nu, när jag har Photoshop, det blir liksom roligare! Är sugen på att testa allt möjligt, inte bara redigera bilder som jag gjort tidigare. Så förvänta er (kanske inte alldeles för mycket..) mer bilder och annat pyssel här. Hoppas jag! Ska väl försöka komma in i det lite mer bara. 
 
Tänkte dela med mig av några favoriter just nu, bästa boken, torrshampot, läppbalsam och Pou!
 



Ullared!

Tänkte visa det jag fick av mamma och pappa när de var i Ullared nu i helgen. Fick saker jag behöver, som sportbh:ar. Hade 2st innan som jag kunde ha, resten va jätteslappa i axelbanden och höll alltså inte titsen på plats som de ska. Vilket i och för sig inte är så konstigt eftersom jag köpte dem när jag var med till Ullared, när jag gick i sexan typ (6år sedan!) Sen fick jag en vanlig bh med matchande trosor, ett träningslinne, en mjukisdress och underlakan till sängen. Har ett par rosa mjukisbyxor jag köpte på H&M för ett tag sedan, men de har tappat färgen och blivit hål i så va ju perfekt! Dressen är jättemysig och varm, kommer användas flitigt nu när det blivit kallare. 

Max kom och la sig precis där jag fotade.. Han sov så fint så ville inte väcka han!
 
 
 



17 november

 
Måndag idag, ny vecka & nya mål. Börjar ju inte veckan direkt jättebra, vaknade 11.30. Nu måste jag verkligen komma upp tidigare, hela dagen går ju bort, har inte hunnit med någonting direkt och dagen är snart slut. Men jag har iallafall sökt ett till jobb, bokat ett möte på torsdag och rensat lite bland alla "viktiga" papper. Fick lite smått panik efter jag bokat mötet, behövde mina betyg och jag kunde inte komma på var jag lagt dem. Så fick riva genom mitt rum för att hitta dem. Som tur gjorde jag det tillslut. 
Hade tänkt gå ut med hundarna på en promenad eftersom jag inte ska till gymmet idag, men det är så grått och tråkigt ute.. Blir imorgon istället, då ska jag hinna med det haha. 

Sitter just nu med Ruth i knät och kollar på Elsas värld säsong 2. Har snart kollat klart på hela och sen ska jag nog gå och testa lite kläder som M&P köpte till mig i Ullared! Behöver städa lite på mitt rum också.. Soporna svämmar över, så blir kanske ändå en promenad idag, till soporna. Bättre än inget. 

Daniella hjälpte mig i helgen med Photoshop till min dator, så ska pyssla lite. Minns typ ingenting haha..




16 november

Idag har varit en lugn dag. Vaknade klockan 11 imorse (min plan om att ändra sovvanor funkar.. sådär) och då gick Daniella och jag upp. Igårkväll hämtade vi Amanda så hon sov också över. Igår kollade vi på en riktig "hoppa-till" skräck/thriller som hette The Crazies och handlade om ett virus som gör människor våldsamma. Riktigt bra film faktiskt! Amanda hoppade till flera gånger och skrek så katterna typ fick hjärtattack, Daniella och jag med. Sen kollade vi på 22 Jumpstreet och mer hann vi inte, den slutade typ klockan 3 på natten haha. Då hoppade vi i säng och somnade. 

Som sagt har jag/vi inte gjort så mycket idag. Under frukosten kollade vi på Så mycket bättre och Bonde söker fru. När vi skjutsade hem Amanda passade jag och Daniella på att träna en snabbis. Blev lite intervaller på löpbandet plus olika övningar, typ hela kroppen. När vi kom hem stekte vi köttbullar och kokade pasta och när vi satt och åt kom mamma och pappa hem från Ullared. Medan de packade upp allting tvättade jag håret (första gången på flera dagar = äckligt) och hade i hårinpackning! Daniella åkte hem och vi satte oss i soffan och drog igång gårdagens BB avsnitt. 
Inte så intressant faktiskt haha. 

Känner mig jättetrött och funderar på att hoppa i sängen snart, kolla på en film eller en serie. Då kanske jag kommer upp lite tidigare imorgon haha. 
 



helg!

Adam kom hem precis när jag dammsugit klart så då packade vi in allt i bilen på en gång och åkte. Vi köpte lite godis och glass att gotta i helgen så ska vi göra kladdkaka sen! Sjukt sugen på det, och hallon lakritsglass till det alltså.. mmmhmm.. 
när vi kom hem slängde jag ihop lite mat och sen satte vi oss i soffan och kollade på film. Där är vi nu!
Saknar värmen, solen och att inte ha några problem alls. Ingen ångest, ingenting..
 



14 november

Min plan om att komma upp tidigare imorse.. funkade inte riktigt. Var alldeles för intressant igårkväll att kolla på nostalgiska filmer, som Tur och retur, istället för att sova. Därför var jag ganska trött imorse och gick upp efter klockan 10 ändå.
Men har inte suttit här vid datorn och slösat bort dagen i alla fall. Är ju som sagt ensam ett par timmar nu under dagen och jag har faktiskt spenderat de senaste timmarna med att städa i köket. Som vanligt när jag är ensam hemma (oftast). Drog på en spellista på spotify och dansade loss här i min ensamhet, då det är som bäst. Max kollade lite snett på mig där han låg och försökte sova i min säng, vet inte riktigt om han uppskattade min dans eller min sång. Vet inte heller vad som var värst om jag ska vara ärlig. Men fick en liten energi-boost som jag kände att jag behövde så det var skönt!
Nu tror jag att jag ska dammsuga en sväng och sen kanske ta en kopp kaffe och fylla på skafferiet lite. Börjar känna att min energi försvinner lite så behövs nog. Annars händer det nog inte så speciellt mycket resten av dagen.. Ska handla lite och funderade på att passa på att kasta skräp som svämmar över. Hittade ca 10 äggkartonger som låg och skräpade.. Jaa, börjar bli dags. Ska nog försöka få med mig Adam som sällis, annars åker jag själv. Får locka med att han får bestämma vad vi ska gotta med ikväll, då kanske han följer med utan att klaga.

Här har ni en ny favorit, sätt på den och dansa loss!
 
 
 



Lugna puckar

Nu har jag precis krypit ner i sängen och tittar runt på lite bloggar! Ska ställa klockan på 9 imorgon så kanske jag kommer upp då.. Måste komma igång med mina rutiner igen (speciellt att gå upp tidigt om man får jobb hehe) så jag inte ligger och slöar till efter kl 10 varje dag. Även om jag är ledig typ hela dagarna så ska jag ändå inte slösa bort hela dagen. Sen har jag inga speciella planer för morgondagen heller.. Kommer vara själv hemma ett tag under dagen så ska väl "ta det lugnt". Som om jag inte gjort annat.. Suck haha lovar att jag ska försöka skriva lite trevligare saker än att bara sucka och stöna över livets nedgångar. "life is a journey where you stumble and fall", right? 
 
Helgen kommer för övrigt bli lugn den också. Arbetslös och fattig så blir inte krogen eller liknande, utan ska nog kolla på en drös filmer och chilla i soffan! Låter helt ok det med, klagar liksom inte allt för mycket. 
Sökte ett till jobb idag, vilket jag ändå kände mig rätt taggad över. "..vill du testa på något nytt och kan börja jobba omgående??" JA. Såååå, väntar på svar och knyter tummarna och tårna och hoppas ni gör samma sak!
 
Hoppas alla sover gott och vaknar med en positiv inställning imorgon, hoppas att jag gör det också. Sov gott!
 
Fick btw en ascool keps idag på posten, eller ja alla i familjen. Det är en retro granngården keps! Helt random kom den med posten idag och det är inte många vi vet som fått likadana. Vi undrade ett tag om det var ett prank, men jag klagar inte. Mössan var helt klart min stil och oerhört bekväm, så ja tack för den! ;)



13 november

Väldigt seg dag idag också.. Hallå, vart är solen? Behöver en större energi-boost känner jag..
Det är väl det som ligger på -listan just den här tiden, att det liksom inte hinner bli riktigt ljust ute. Vilket resulterar i att (iallafall jag) kan gå in i en mindre depression. I början av hösten är det ju så otroligt mycket vackra färger ute, solen skiner och jag har hur mycket energi som helst. Då känner jag mig lycklig nästan hela tiden. Nu är allt grått, trist, mörkt och kallt.. Jag vill egentligen bara ligga i sängen under en filt och kolla på serier, då tar det emot när man måste iväg någonstans. Därför vill jag att det ska komma snö, för det ljusar upp allt lite. Sen får jag julkänslor, vilket jag också blir lycklig av.
 
Sov ganska länge idag, gick upp efter 10. Måste också bero på vädret, är så trött hela tiden. Släppte ut hundarna så dom fick springa lite och sen fick de mat. Jag har bara tagit mig en kopp kaffe än så länge, men ska väl snart göra mig lite gröt! Men känner mig inte direkt hungrig, men äter jag inte kommer jag väl svimma eller något om en timme eller två.
Ja, planerna för idag har väl inte ändrat sig speciellt mycket från vad jag tänkte igår. Ska väl spendera förmiddagen med att skrota runt här hemma, sura mer över vädret och min arbetslöshet. Sen när mamma kommer hem i em ska vi väl träna och efter det får jag se om jag åker till Sofie och solar. Skulle vara skönt med lite D-vitamin, känns som att jag behöver det! Jag har precis "börjat" sola solarium, gjort det en gång i mitt liv. Ska bara göra det nu på hösten och vintern för att inte bli helt deprimerad, det är faktiskt bra för en.

Nu ska jag läsa lite bloggar, kolla youtube och gosa med Skatan!
Haha, finns en massa scannade bilder på den här datorn. Här är jag, på toa. Minns att jag trillade ner i toan ett par gånger, när man inte hade så stor bak haha! Den här bilden satt även på mitt plakat när jag tog studenten!
 
 



Efterlyst

Sitter i soffan och kollar på Efterlyst. Har nyss ätit äggröra med blandade grönsaker och snart blir det kaffe! Väntar på att mamma ska komma hem från jobbet så i kan kolla på BB. Skulle vilja ha godis, sååå sockersugen haha. Och kladdkaka.. Varit det ett par dagar nu och tror jag ska baka det i helgen faktiskt! Klämma i mig en hel själv!

Gick bra i stan idag, fanns ledig parkering där man får stå 2h gratis vilket var bra! Kan inte betala i p-automaterna med mitt betalkort (vilket är sämst!!) Hur ofta har man småpengar på sig liksom?? Inte jag, jätteofta. Hade egentligen tänkt gå och kolla efter sminkborstar när jag var klar, men glömde bort det.. Haha bra!
Kollade min mail när jag kom hem, som jag misstänkte tomt. Ingen överraskning egentligen, men hade ju ändå hoppats på någonting. Så för att trösta mig kollade jag på Youtube.. 
Imorgon är jag "ledig" (hahahaa) så ska nog träna och ev. sola med Sofie! 
Instagram; Såhär kul är det att vara arbetslös, suger!!! :(((