Kort summering av 2013

Jaha, då börjar det här året lida mot sitt slut... Var tog tiden vägen? 2013 har gått så läskigt snabbt så jag knappt vet vart jag ska göra av mig själv! Ganska händelserikt år ändå..
- Jag har mått piss, flera gånger om.
- Blivit glad igen, flera gånger om.
- Tatuerat mig två gånger.
- Varit på begravning i Finland.
- Börjat med körkort.
- Gråtit över att min syster flyttat hemifrån.
- Jobbat som badvärd.
- Fyllt 18.
- Varit på krogen.
- Fått punktering.
- Varit på Gröna Lund och sett The Script.
- Näcknattbadat och cyklat mitt i natten.
- Tänkt på mig själv och livet.
- Gått sista höstterminen i skolan. 
- Tränat på gym.
- Varit på Rockviken.
- Fått två kullar kattungar (!)
- Två katter försvann och kom tillbaka efter ca 4-5 månader.
 
 
- Varit på bröllop.
- Avklarat en månad med fitnessfighten.
- Tagit hand om hemmet själv i två veckor, plus en helg.
- Firat jul utan snö.

Känns inte som att det alls var länge sedan jag satt och funderade över vad jag gjort under 2012! Känner mig inte riktigt redo för 2014, har en känsla att hela mitt liv kommer förändras. Vilket det också kommer göra. Hoppas på bra saker, men som sagt man vet aldrig vad livet har att erbjuda en. 
 
De senaste dagarna har jag spenderat på gymmet och sen på bio. Mamma och jag har kört rätt hårt på gymmet ett par dagar i rad nu, bättre att börja innan nyår än att vänta haha. Sen var vi igår på bio och såg The Hobbit. Var lite nervös eftersom jag fick en panikångestattack förra året när vi kollade på första The Hobbit.. Men det gick bra och jag kände knappt av någon panik alls! 
Idag fick jag veta att vi också skulle på bio, 100 åringen som klev ut genom fönstret och försvann, med mormor och morfar och morbror. Den var också bra och rolig, haha. Sen åt vi kinamat och skjutsade hem Amanda o drack lite kaffe. Ikväll blir det nog film och sen sängen för imorgon ska vi upp och träna igen! Och så ska jag fixa lite till nyår som jag kommer spendera med Sofie i Örebro! Tagga tagga :) 
haha så fula! <3
Suddig bild från förra nyåret, haha.. 
 
 
 



nope

Hade en spindel i sängen, jaha där rök dem sömnen :) 
Ja exakt, spindeljäkel!



Ingen vila.

Hoppas alla hade en trevlig och mysig julafton! Det hade verkligen jag. Även om det bara var min familj och mormor, morfar och min morbror så var det skönt med en lugnt jul tillsammans med familjen. Jag är glad också även om det inte var någon snö ute (kollade inte ut genom fönstrena, haha). Jag fick väldigt mycket fint i julklapp, bland annat tofflor, en filt med ärmar (!), en bok om hjältar, en bok om styrketräning, mer saker till min finporslin, köksgrejer, pyjamasbyxor, mobilgrejer, sänggrejer, två fina små porslinsskålar, pengar, presentkort, en ladyshave och vantar! Tror det var det, om jag inte glömt något. Fotade lite när tomten kom och så, men har inte riktigt tid eller ork för att lägga ut några bilder här på bloggen just nu, så kommer väl om ett par dagar. Har även bilder sen vi bakade julgodis och klädde granen, men samma där! De kommer helt enkelt när de kommer. 
 
Idag vaknade jag av att jag hade en katt i ansiktet, haha. Kände mig jätteseg och helt slut i både kropp och huvud även om det inte blev sent igår.. Så förmiddagen spenderades faktiskt i soffan. Vi kollade på sista delen av Torka aldrig tårar utan handskar och sen två Tintin filmer. Men sen kände jag att jag inte kunde ligga i soffan hela dagen och trycka sötsaker (hur mycket jag än ville) så jag drog med hela familjen till gymmet! Det gick faktiskt väldigt bra därborta även om jag känt mig som en zombie tidigare, och mamma och jag ökade på! Är taggad inför våren då jag vill försöka köra ännu hårdare på gymmet och träningen inför studenten. Kanske borde sätta upp lite mål som jag ska försöka nå, antingen till studenten eller för hela året och se när jag når dem. Hmm, får fundera lite på det! 
 
Nu ska vi sätta oss i soffan (igen haha) och äta ris a la malta och kolla på någon film. Sen duschen och kanske sängen.. Hmm. Känner att jag vill sova, och jag tänkte ju vila ut ordentligt på lovet. 
 
Uppesittar kväll och julafton! Från min instagram.



Vad? Julafton imorgon?!

Alltså... Imorgon är det julafton. Vad tusan hände?? Nyss var det sommar och varmt och fleeera månader till jul, och nu är det det imorgon. Känner att jag inte riktigt hänger med riktigt. Jag kommer sitta imorgon i soffan och tro att det är en vanlig dag, sen helt plötsligt kommer tomten och så får jag en massa julklappar. Kommer se lite ut som GIF:en..

Oh shit, what is happening? #ded
 

Är ju inte jättesugen på att ge mig ut i det här blåsvädret heller.. 



Gott & Blandat




23 december 2013

Hej! Idag har jag tränat, sagt hejdå till två superunderbara kattungar, klippt mig och kollat på tv. Nu ska jag kolla lite inspiration på Tumblr, och tagga inför imorgon (den 24:e!).
 
Idag/imorgon ska jag åka med Ellen och handla de sista julklapparna. En dag innan julafton, bra Sara! 
 
Lyssnar på bra musik också, och blir taggad på allt!
 
Bebisar.. Åhuh, mitt hjärta. Bara en kvar nu. 
 



nej.

kan.inte.somna. vill inte sova själv. 



Julklappsångest!

Hallå där! Kom nyss hem från gymmet. Fyfan va skönt det var... Verkligen saknat det otroligt mycket, även om jag gjort enkla övningar hemma så är det inte samma sak. Mamma och jag körde lite blandat idag, väldigt mycket armar samt lite ben och rumpa + mage. Nu känner jag mig som en helt ny människa! Snart väntar duschen och sedan sallad. Sen tror jag att jag ska försöka städa mitt rum lite innan vi börjar göra julgodis.. Känner att jag vill få upp stjärnan i fönstret och ängeln och lite tomtar! Behöver lite mys på mitt rum just nu känner jag. Kanske ska flytta om lite grejer.. Har så mycket småsaker som bara står och samlar damm. Behöver också få upp lite tavlor på väggarna för nu har de stått på mitt skrivbord i över ett halvår.. Så ska leta upp lite fina foton att sätta in i dem :) 
 
Körde både till affären och gymmet och det gick riktigt bra idag känner jag! Jag känner mig säkrare bakom ratten och får inga panikattacker längre. Vilket känns oerhört skönt. Känner mig faktiskt väldigt stolt över mig själv för det, dock har det inte hänt några sådana situationer riktigt då paniken brukar komma men det känns ändå bra att jag kan känna mig lugn och inte oroa mig så mycket över att paniken ska komma. Så guldstjärna till mig, haha! 
 
En sak jag har lite panik över är då att jag inte har någon aning vad jag ska köpa till vissa personer i julklapp... bara ett par dagar kvar till julafton och jag känner bara shit vafan ska jag göra nu?? Inte är jag kreativ heller som kan pyssla ihop något fint heller då min kreativitet ligger på 0 just nu.. Suck..
Någon som har något tips på något man enkelt kan göra hemma men som ändå är en bra present?? 
 

Bild lånad från Tumblr.. 



Sängen!

Nu ska jag hoppa ner i sängen och kolla på antingen en film eller en serie. Har inte kollat på Breaking Bad på ett tag nu (rädd för hur jag kommer reagera när den tagit slut, haha) så blir kanske det! Ska väl försöka att inte vara uppe till typ tre, då mamma och jag sagt att vi ska till gymmet imorgon bitti och vill ju inte vara som en zombie haha. 
 



Körlektion, julklappar och filmkväll!

Äntligen jullov! Eller jag fick ju egentligen jullov igår (eller ja tisdags eftersom jag kunde vara hemma de resterande dagarna) men idag fick nog de flesta jullov. Känns oerhört skönt och jag ska ta vara på ledigheten väl. 
Igår som sagt åkte jag till stan för att ha körlektion, vilket faktiskt gick riktigt bra! Jag kände att jag ville visa framförallt mig själv att jag kan. Tidigare har jag tänkt inte kan jag ta körkort. Aldrig. Inte jag. Men igår kände att nä nu jävlar Sara, kör vi. Och det gjorde jag. Jag var väldigt stolt över mig själv i slutet av lektionen och sa det till min lärare som också berömde mig! Så nu känner jag väl lite mer go for it
 
Sedan efter lektionen stannade jag kvar lite i stan för att leta lite julklappar, men hittade bara en fast jag behövde ca 4 st.. Stressigt stressigt! Men det jag köpte är i alla fall till min lillebror, och jag hoppas att han blir glad över det han ska få! Så nu måste jag bara komma på något fint att köpa till de resterande.. Ingen aning till någon faktiskt.. Suck! Har ni någon julklappsstress? 
 
Det regnade väldigt mycket igår så när jag kom hem var jag dyngsur och kall! Så det fick bli en kopp te i sängen och vila upp mig tills jag skulle iväg igen. Nämligen på filmkväll med ett par riktigt goda vänner som jag dessutom inte träffat på ett bra tag! Och de var så snälla att de kom och hämtade mig så jag slapp åka moppe i regnet. 
Filmerna vi såg var World War Z, The Mortal Instruments och The Walking Dead (serien då). Men jag var så trött efter att ha sovit rätt dåligt de senaste nätterna och sen flängt runt på stan tidigare så jag somnade rätt tidigt.. Men jag vaknade (väcktes) ett par gånger under natten och kollade lite igen. Haha så som det brukar bli nuförtiden, jag somnar först.. 
 
Det som återstår av dagen kommer nog gå åt till att äta mat och sedan klä julgranen! Pappa och Adam hade varit ute i skogen i flera timmar utan att hitta en bra, men sedan mindes pappa att det står en gran bredvid vårat växthus, som dessutom vår granne bett oss ta ner då den är ivägen när han ska plöja. Så den fick det bli! Nu står den i vardagsrummet och väntar på att bli klädd. Såå mysigt när väl granen är uppe, då får man mer julkänsla.
Ska nog ta och julstäda ordentligt på mitt rum också någon dag och ta fram lite tomtar så jag får julkänsla även här. Och städa behövs, haha! 
 
Imorgon står det julgodisbakning på schemat så det ser jag framemot! :) 
 
Men ni får ha en fortsatt trevlig fredag em/kväll, puss och kram. 
 



Svårt att sova..

Har haft så sjuk svårt att somna de två senaste nätterna... Har känt mig trött men liksom för trött för att sova. Vet inte heller vad det beror på, men hoppas det slutar snart.. Nog för att jag har lov men jag vill inte vara uppe hela nätterna för det. Vill använda lovet till att sova och vila så jag orkar sista halvåret i skolan haha. 
 
Men får väl ta och stänga ner datorn helt snart och vända på mig i hopp om att kunna somna.. Godnatt!



10 saker om mig just nu..

  1. Jag fyllde 18 för exakt fem månader sedan, idag. 
  2. Jag känner mig verkligen inte som 18 år, ligger väl kvar där runt 15-16 någonstans.
  3. Jag kan inte fatta att jag tar studenten om 177 dagar.
  4. Jag vet absolut inte vad jag vill bli/göra när jag gått ut skolan, helst bara leva livet utan att tänka på något.
  5. Det viktigaste jag lärt mig av livet är att man aldrig ska ta något för givet, och vara glad över det man faktiskt har. Och att allt blir bättre.
  6. Jag är ganska rädd för mycket i livet, lider en snäpp av tvångstankar och får ofta panikångestattacker och dödsångest.
  7. Ska snart söka hjälp för det ovanstående.
  8. Anser att 2013 gått alltför snabbt.
  9. Så jäkla stolt över mig själv för att jag gjort det jag ska i skolan och därför kunnat vara ledig de senaste dagarna!! 
  10. Vill göra så oerhört mycket i livet, lära mig saker, besöka platser och träffa nya människor, men är nog alltför rädd för att låta allt det ske. 
 



Hår..

Som vanligt så är jag dötrött på mitt hår.. Det är inte alls som jag vill, fult och bara allmänt blä.. Vet inte hur jag vill ha det men jag vet att jag vill göra något, kanske något drastiskt och helt annorlunda. Men då är ju frågan vad jag ska göra med det.. Just nu är mitt hår typ jämnlångt, till och med luggen. Och till en början ville jag ha så för jag hatar att ha hår i ansiktet och så, men nu känner jag att det är för långt och mitt hår bara är. 
 
Och som alltid när jag känner såhär kollar jag på Tumblr för att få inspiration men blir arg för alla har så fint hår.. Hahaha, så typiskt mig... Men här är i alla fall lite frisyrer som jag tycker är snygga!
 



Present!

Fick förresten den här fina ljuslyktan av mamma och pappa eftersom vi var ensamma i helgen! Fick också ett nytt träningslinne, men har ingen bild på det. 
 

Den ger ifrån sig ett riktigt mysigt ljus, det är en spegel bakom, och så passar den in jättebra på mitt rum! 



Äntligen klar!!!

Efter fyra timmar stenhårt pluggande så är jag äntligen klar med historie uppgiften!! Känns så oerhört skönt och nu ska jag gå upp och kolla på julkalendern med familjen.