30 december

Himlen var väldigt fin i eftermiddags! Hann gå ut och ta kort på den, värsta lejonkungen! 
Annars har jag inte gjort så mycket idag, plockade lite på mitt rum och vek tvätt. Har också målat naglarna så de är fina tills imorgon då det blir lite fest. Ska nog prova lite outfits och se om jag kan bestämma mig för vad jag ska ha på mig eller om det blir som vanligt och jag ändrar mig typ 10ggr! 


Just nu kollar jag och mamma på de sista avsnitten av American Horror Story: Freakshow och äter lite nötter. Vill ej att det ska ta slut, haha, måste se mer! 
Hade jättesvårt att sova igår så är lite trött nu.. Får se om det snart blir sängen eller om vi kollar på något mer först. 




29 december

Idag var jag ledig och därför spenderade jag dagen med att städa tvättstugan! 
Hade egentligen bara tänkt torka av golvet men sen började jag plocka med allt annat så tillslut dammade jag och städade skåpen också. Mamma blev nöjd när hon kom hem från jobbet, så det var värt det haha. Sen har jag även börjat tvätta mer den senaste tiden så jag är där inne väldigt mycket och då är det trevligare om det är rent och fint. 

Just nu sitter jag i soffan och kollar på American horror story: freakshow med mamma. Kollar lite på We heart it också, blivit mer aktiv där nu när jag laddat ner appen. Inspiration inspiration!

Imorgon ska jag nog städa rummet och se om jag hittar något att ha på mig på nyår.. Hade egentligen tänkt köpa något nytt men vill inte riktigt ge mig iväg till mellandagsrea-kaoset.. Får väl se om jag gör det iallafall imorgon, om jag inte hittar något annat!
@butterbrain 




Julklappar 2014!

Slängde ihop en bild snabbt, känner inte för att ta kort på ALLT jag fick eftersom jag använder en del!
 

Då var julen över (iallafall för min del). Har plockat undan mina tomtar idag och resten av mitt julpynt, julkänslan kom och gick på en gång.. 

I år fick jag väldigt mycket bra och användbara grejer, vilket var vad vi "gick efter" i år eller vad man ska säga. "I år blir det inte så mycket julklappar", men tycker jag fick mycket ändå! Men det är inte julklappar julen handlar om enligt mig, utan mer om att samlas, familj och vänner, för att äta gott och umgås. Jag själv tänker väldigt mycket under julen (annars också, men det blir tydligare då) på vad jag har, uppskattar det mer och inser hur mycket min familj faktiskt betyder för mig. Jag tänker på de som inte har det lika bra som jag faktiskt har, tak över huvudet, kläder på mig, en familj som jag älskar. Bland annat. 

Jag fick en del grejer till bilen, en snö och isskrapa med borste, en värmedyna då jag inte har rumpvärme och en rattmuff. Jag hade önskat mig en rattmuff och blev väldigt glad över de andra sakerna, eftersom det inte riktigt var något jag själv tänkt på eller sagt högt. Nu är jag varm om baken när jag åker till jobbet på morgnarna! Av mamma och pappa fick jag även underkläder samt att de betalar lite på min nya mobil. 

Amanda var ju som sagt i New York för några veckor sedan och där köpte hon min present, nämligen trosor från Victoria´s secret! Av Adam fick jag en hylla som han gjort på slöjden, jättefin.

Sen fick jag en flaska vin av Hanna, presentkort, pengar, fat till min porslinsamling, ett paket med nageltillbehör, en duschhandske och en tupperingskam! 

Några av grejerna finns med på bilden, som man kan se litegrann. 



24 december


Här sitter jag och väntar på att vi ska öppna julklappar efter att ha ätit julmat för andra gången idag. Tidigare var vi hos farmor och farfar där vi även kollade på Kalle anka! 
När vi kom hem hade mamma kommit hem från jobbet och inte långt efteråt kom Mummo och Ukki och Kai! Nu har vi som sagt precis ätit och nu dricker jag lite vin. Otroligt trött även om klockan inte är så mycket, inte van vid att vara uppe "sent" haha.. 

Hoppas alla får en trevlig jul med god mat, familj och vänner! 



God jul!



Hälsade på Tella hos farmor och farfar! <3



21 december

Idag är det redan fjärde advent hörrni..! What?? Tiden går så fort, känns inte alls längesen jag firade jul haha. 
Imorse sov jag lite längre, gick ca upp lite innan klockan 10 och gjorde frukost + kaffe. Satt en stund i soffan och kollade på tv innan jag tog på mig kläder och åkte iväg och "jobbade". Var klar på ca 2 timmar och då åkte jag hem och julstädade mitt rum. Tog fram några av mina jultomtar (fanns inte plats åt alla..) och satte upp lite glitter och annat kul. Så nu har jag lite julstämning på mitt rum.
Amanda kom också över så vi drack glögg och klädde julgranen. När pappa skulle flytta lite på den ramlade den över honom, haha, alla andra stod bara och tittade först innan mamma gick dit för att hjälpa honom. Gud vad ja skrattade! Höll seriöst på att kissa på mig, det såg så roligt ut. Sen tog vi fram tomtarna även där, mysigt! 
 
Bastade idag, första gången på aslänge.. Mamma och pappa hade bastat så mycket så aggregatet totalt gått sönder, såg inte ut som ett aggregat.. Men pappa beställde ett nytt som kom förra veckan, som fungerar finfint! Tog med mig min hårinpackning och satt med den i värmen, nu är mitt hår alldeles lent och mjukt! Otroligt skönt att basta också, som när jag solade solarium förra veckan. Men det var så varmt så orkade inte sitta kvar så länge. Nu har jag ätit lite knäckemacka med ägg och druckit mint-te men ska nu borsta tänderna och läsa lite innan jag somnar. Imorgon och på tisdag väntar jobb, sen är det julafton! Taggad på maten, hehe!
 

Pappa kom nyss och berättade att det snöar ute, redan lite vitt på backen! Yes!
 
Igår lackade vi julklapparna! Gick inge bra i början men tillslut blev resultaten bättre.
 
 



20 december

Godmorgon! 
Idag ska vi baka pepparkakor hos mormor och morfar, så har precis ätit frukost och ska nu byta om. Trodde jag "försovit" mig imorse när alarmet ringde vid 9, men som tur var hade klockan inte hunnit bli mer än tjugo över. Var ovanligt pigg faktiskt! Vilket var skönt. 

Blir helt knäpp när jag tänker att det är julafton redan på onsdag... Noll julkänslor överhuvudtaget! Hoppas det kommer iallafall lite snö tills på onsdag, så det känns lite som jul. 
Men idag är det ändå ganska fint väder, solen skiner och det ser ganska kallt ut! 

Nu ska jag snart ut och dra igång bilen så den blir lite varm! Hoppas alla får en bra lördag :) 





19 december

Äntligen fredag hörrni! 
Wohoo! Var sjukt jobbigt att gå upp imorse, men hade ställt klockan 10 minuter tidigare så jag skulle komma upp lite tidigare (funkade ej) Sen lyssnade jag på bra musik medan jag fixade mig och packade så fick lite mer energi då, ett litet tips! 
Dagen gick ändå rätt "snabbt", 3 städ, slutade efter tre och då åkte jag och solade. Så sköööönt, dör. Min kropp bara sög i sig värmen och kände mig mycket piggare efteråt. Solar för att slippa bli så deprimerad i mörkret, INTE för att bli "brun" (för det blir jag ändå inte..) Direkt efter det drog jag hem och tog mig en efterlängtad kopp kaffe. 

Senaste timmarna har jag spenderat i sängen och kollat lite youtube samt bloggar, nu väntar jag på att mamma och pappa ska komma hem med thaimat och vin. Så det blir riktigt fredagsmys, haha. Ska snart gå och duka fram lite så vi kan sätta oss direkt när de kommer, ladda finalen av Paradise (nej vi har inte hunnit kolla på det än, hard workwork. Men tamefan att man ska få allt spoilat
Köpte Marabou lakrits när vi skulle till sista städet så ska käka den också, får se om jag bjuder någon heheh ;) 

Blir nog inte allt för sent ikväll, eftersom vi ska och baka pepparkakor hos mormor och morfar imorgon på förmiddagen. Hade tänkt träna imorgon också, om jag orkar. Har sådan träningsvärk, speciellt i benen/rumpan, sen igår så får se hur jag känner. Kanske bara vill hem och ta det lugnt! Om jag tränar hoppas jag på ett lika bra och köttigt pass som jag körde igår, föör skönt. 


Det har blivit så tråkigt på min blogg, jag vet.. Bara långa inlägg om min otroligt intressanta dag och inte så mycket bilder. Men det är helt enkelt eftersom jag inte har haft tid nu när jag har två jobb.. Så kan det vara! Men här kommer senaste instagram-bilden, Sankari som ser otroligt fit ut! 
 



Grymt gympass!

Shit alltså vad bra det gick på gymmet idag!! Har ju varit sååå otroligt omotiverad och trött när det kommer till träningen, men idag gick det som en dans. Var där i mer än en timme och skulle lätt kunna köra mer men kände att jag ville komma tidigt i säng eftersom jag ska upp imorgon igen. Hade inte riktigt någon aning innan om vad jag tänkte köra idag, därför blev det lite allt möjligt. Laddade ner en app med träningsdagbok innan jag åkte så var väl rätt peppad på att testa den också, bidrog kanske till att energin var mer än vanligt. 
Det var roligt också att jag ökade på en del övningar, även om jag inte tränat alls speciellt mycket den senaste tiden (senaste gången var liksom i söndags och gången innan det ?) 
Testade mina nya Urbanears som jag fick med mobilen, grymt ljud och så sköna!
 
När jag kom hem duschade jag och hade i ordentligt med hårinpackning som jag lät sitta i ett bra tag, + ett varmt skönt fotbad. Nu mår jag riktigt bra, taggad på helg och ser fram emot att få lägga mig i sängen! Ska dra igång min sova spotify-lista och läsa lite innan jag somnar. 

Köttar sista dagen innan helgen! Godnatt på er! 
Haha typ så jag känner mig just nu! AH.YEAH



18 december

Skulle blogga igår, meeen blev aldrig klar med inlägget och sen somnade jag! 
Men igår firade vi i alla fall Amanda som fyllde för typ två veckor sen. Massa kakor, bullar, lussebullar, pepparkakor och tårta på det. Gott. Perfekt att komma hem från jobbet (typ stressigaste ever..) och bara mula gott haha! Sen var det skönt också att inte behöva gå och lägga sig supertidigt eftersom jag skulle börja jobba klockan 10 idag på skolan. Men självklart var jag suupertrött när alarmet ringde klockan 07:50, låg kvar 40 min i sängen innan jag släpade mig upp. Jättekul och inse att man inte har någon slags frukost alls hemma, så åt bullar och gammalt bröd. Bra start på dagen! 

Dagen har sen rullat på ganska fort, men jobbade ju bara typ 4 timmar så inte konstigt. Sista lektionen jag var med på kollade de på massa korta program, ganska skönt faktiskt. 
Nu har jag ätit lite tårta och bullar, men ska nog packa iordning träningsväskan och dra mig mot gymmet. Känns som att det behövs efter allt fika! 
 
Imorgon ska jag upp tidigt igen, men sen är det ju fredag så ska bli gött!
Åh Thailand, och världens godaste pizza EVER! 
 



16 december

Tisdag och jag vill redan ha helg.. Så otroligt trött och seg i kroppen så jag vet inte vad! Har jobbat både igår och idag, sen ska jag jobba resten av veckan också, tidiga morgnar och mörka dagar. Det är så trist för det är mörkt när jag åker till jobbet och oftast mörkare när jag åker hem igen. Man hinner inte riktigt vakna. 
Och det är därför jag inte bloggat på ett par dagar, fullt upp med jobb och julstök!

Idag slutade jag runt två och kom hem efter tre någon gång. Slänge i mig en näve pepparkakor och tre lussebullar det första jag gjorde när jag klev innanför dörren och gjorde mig en kopp kaffe. Sen har jag inte gjort något alls, la mig i sängen efter maten och tror inte jag kommer röra mig långt härifrån. Blir nog tidigare i säng ikväll! 

Igår bakade vi både lussebullar och pepparkakor (som jag typ redan berättat). Amanda och John var med, traditioner! Baka är något vi gjort varje år sedan jag kan minnas. Alla får vara med, man får göra vad man vill (bajskorvar, klutar, bollar, egna konstverk, you name it!) Det är det som är charmen. Se vad som händer med den där bollen pepparkaksdeg när den gräddas i ugnen. Finns flera bilder på oss tre, de flesta när vi har mer mjöl i håret än på degen. Livet. Vill alltid baka med min familj, varje år. 
 
Tumblr
 
 



12 december

Glad fredag allihopa! Känns jätteskönt med helg, efter en hel vecka med jobb. Började 7 imorse och var helt slut när alarmet ringde klockan 5... Som "tur" var gick det fort och jag slutade klockan tolv! 
Direkt när jag kom hem bytte jag om och åkte mot stan för att träffa Ellen och köpa skal och skyddsplast till min nya mobil. Blev två stycken skal, ett plånboks aktigt och ett vanligt. Sen köpte jag också en mobilhållare till gymmet. Sen gick vi till espressohouse och drack jul-latte och åt saffransbulle! 

När jag kom hem testade jag min nya jacka jag beställde för någon vecka sen. Nu har vi kollat PH och snart blir det nog mat :) 




8 december

Blev väckt imorse klockan sju av att jag fick ett sms från vikariesamordningen om att det fanns jobb både idag, imorgon och på onsdag. Så var bara att hoppa upp ur sängen, äta frukost och åka iväg! Var ändå pigg trots att jag inte somnade förrns efter tolv igår.. Men började klockan 10 och slutade 16 så var en ganska kort dag! 
Fick även jobb på torsdag också, så har nästan fullt upp den här veckan. 
Sen jag kom hem har jag inte gjort så jättemycket, ätit och sen kollat på YouTube mest! Men när pappa kom hem började han prata lite om julklappar och sånt, brukar få gratis sms och surf varje jul men nu tänkte han om jag ville köpa en ny telefon istället och få massa surf i julklapp istället. Så har beställt en Iphone 6 nu, som jag hoppas kommer i slutet av veckan!! 
 
Just nu har jag lite "spa-måndag" med fotbad och tända ljus. Skönt att koppla av lite extra i början av veckan, babylena fötter är ju inget fel! Efter det ska jag nog hoppa i säng och läsa eftersom jag ska upp lite tidigare imorgon. 
 
Hoppas alla haft en bra start på veckan! 
Längtar tillbaka till sol, värme och iskall Kamikaze på balkongen..
 
 



Photoshop!

 
Känner verkligen hur mitt intresse för fotografering och redigering i Photoshop ökat de senaste dagarna! Var ute och fotade igår så satt i Photoshop nästan hela eftermiddagen, plockade även fram gamla bilder som bara legat orörda. Idag har jag också spenderat större delen av dagen på Youtube och Tumblr för att hitta ny inspiration och olika saker man kan göra i Photoshop, extremt kul! Känner att jag vill göra annat än att bara redigera bilderna så vanligt som jag brukar, mer effekter och roligasaker. Även de enklare sakerna, som bilden med mitt namn. Inte tänkt på att göra det tidigare, men gjorde det idag. Slutade med att jag har typ 4 olika sådana bilder haha. 
Och eftersom jag inte ska jobba imorgon kommer jag nog spendera mycket tid i Photoshop då med! Får hoppas det blir fint väder så jag kan gå ut och fota mer haha. 
 



7 december

Söndag och andra advent! 
Sov jättedåligt inatt... Blev väckt två gånger av att mobilen ringde sen hade jag jättesvårt att somna om, mindre kul. Släpade mig ur sängen vid 10 och släppte ut hundarna, vaknade till lite av den kalla luften! Sen har jag bara fått i mig frukost, kaffe och läst lite bloggar och sådant. Om ca 2 timmar ska jag iväg och "jobba" och det är väl det jag har planerat för dagen!
 
Har sådan otrolig träningsvärk i benen så jag knappt kan gå ordentligt.. Hade ju tänkt vila igår men blev inte riktigt så. Kollade runt på lite bloggar igår också och såg att en lagt upp ett klipp på en HIIT workout, och blev så sugen på att testa att jag tog på mig träningskläder och körde här hemma. SJUKT jobbigt, brände i benen och svetten bara rann. Men roligt att testa på något nytt också! 
 
Nu ska jag kolla efter lite inspiration på frisyrer, eftersom mitt hår nästan är exakt lika långt (luggen osv) och otroligt tråkigt. Vill göra något med det! 
En gammal bild från förra året, en dimmig eftermiddag!