"Ledig" idag!

"Ledig" idag = pluggdag. Har lite saker jag måste ta tag i och komma igång med, plus att vi har ett läxförhör på fredag som jag inte riktigt pluggat till... Suck.. Vill komma igång med allting innan helgen också då jag har andra planer. 
Även om jag var ledig idag vaknade jag vanlig tid (06:30) och jag jättekissnödig så var tvungen att ta mig upp ur sängen och självklart hade jag jättesvårt att somna om. När jag väl somnat kom mamma in och sa hejdå, och då var det helt omöjligt att somna om. Så då gick jag upp och gjorde frukost! Var ute på en promenad med hundarna också innan jag tog tag i pluggandet och nu har jag suttit här ett tag. Funderar på att se om jag ska göra något och äta snart, börjar bli lite hungrig! 
 
Ellen en fin dag när vi satt och fikade. 



Måndag 24 februari

Äntligen har det börjat kännas lite vårigt ute! Och det är inte lika kallt som det varit tidigare, såå sköönt. Köpte en ny vårjacka för någon vecka sedan som är perfekt nu när det blivit varmare. Idag sken solen också, rätt i mina ögon när jag hade körlektion (mindre trevligt). Körlektionen gick även den riktigt bra, och jag är stolt över mig själv nu efteråt. Blir mer peppad till att köra och vill verkligen utvecklas så jag kan ta det jädra körkortet snart haha. 

Efter det åkte jag tåget hem och slängde i mig lite gröt hos Amanda innan jag och mamma köttade ordentligt på gymmet! Blev väldigt mycket armar idag för kunde knappt gå idag efter både simningen, skidåkningen samt gym sen de senaste dagarna. Behövde verkligen stretcha ordentligt och ska nog smörja in låren och vaderna med Thailandmassageolja så kan jag nog förhoppningsvis röra dem imorgon, och eventuellt träna. 
 
Nu har min ångest över att börja skolan igen efter lovet släppt helt, saknar inte att gå hemma och bara sega hela dagarna. Då tappar jag all motivation till allting i livet. Jag känner att jag ändå behövder något som händer hela tiden, ett fullt schema så jag inte blir helt trött på livet. Nu har ju både finskan börjat och jag går hos psykologen en dag i veckan så det händer något hela tiden! Plus körlektionerna också, har ungefär två varje vecka nu fram till mars. 
 
Ikväll ska vi ev kolla på en film som vi inte sett klart på och sen blir det "det okända" lite senare! Ska göra lite "glass" á la fitnessfighten med banan, hallon och kardemumma till, gött. Känns så bra att ha kommit igång med maten också, min kropp mår mycket bättre när jag äter enligt fitnessfighten och inte äter vad som helst och hur mycket som helst. 
 



En dag att ta tag i saker..

Idag känner jag att jag vill ta tag i alla saker jag inte orkat tidigare! Både mat, träning, skola, familjen och mig själv. Har väl varit inne i en av mina depp-perioder nu den senaste veckan och degat i soffan när jag varit hemma. Ätit en massa onyttiga saker under ett par dagar nu också vilket märks på mitt humör och hur min kropp känns, och jag gillar det inte. Ätit och druckit en massa som min kropp inte gillar, som godis, vin, bröd och fika så nu mår jag illa när jag tänker på det. 
Men mamma, Adam och jag gick en långpromenad i måndags och efter det mådde jag mycket bättre, så tränar jag ett par dagar nu så kommer jag nog känna mig bra igen snart och mer taggad på livet. Sen har jag också sprungit runt på stan två dagar när jag hade körlektion så haha lite träning där med. 
En bild på Skatan när hon sover. 
 
 


 
 



Alla hjärtans dag!

Glad alla hjärtans dag och god fortsatt fredag på er! Jag har packat allt jag behöver till ikväll och ska snart åka till min syster för att fixa mig och sen blir det krogen, woho. 
 
Ha det gött!



Helposti syttyvä!!!

Är så sjukt trött just nu och skulle bara vilja hoppa ner i sängen och sova med detsamma.. Har varit en sån otroligt jobbig och dålig dag idag så jag knappt vet vad jag heter.. Började redan imorse med att jag var supertrött och inte alls ville gå upp ur sängen. Men tillslut tog jag mig i kragen och gick upp för jag var ganska hungrig. Resten av dagen har jag gått och pressat ihop käkarna för att inte explodera och bara skrika och slå på allt i min väg, jag har till och med ont i tänderna efter det. Har varit nära att bara brista ut i gråt över ingenting och samtidigt bara skrattat för att jag inte förstått varför jag känt som jag gjort hela dagen. 
Körlektionen idag kände jag bara blä och min lärare måste ha sett det för hon pratade extra mycket efter lektionen och sa "du gör det och det och det väldigt bra, Sara." och så en klapp på axeln för att muntra upp mig och jag bara nickade och försökte på något som skulle likna ett leende. Även om körlektionen gick ganska bra så är jag fortfarande missnöjd över mig själv efter varje gång och jag känner att jag sätter för stor press och förväntningar av mig själv så jag har svårt att klara det och då blir jag besviken. 
När jag gått av tåget och väntade på pappa blev jag galen på en tjej som stod i dörren och släppte ut den lilla värmen som fanns kvar i väntsalen, och jag kände bara fel dag och fel person för att stå där och häcka. Tur kom hennes föräldrar och hämtade henne innan jag exploderade och gick bananas haha. 

Nu känner jag mig inte alls lika arg och bitter som tidigare men jag är så trött efter dagen, min hjärna gör ont och hela min kropp. Men jag och Daniella jobbar lite med det sista på vår rapport till gymnasiearbetet för imorgon ska det lämnas in till läraren så hon får läsa det vi gjort hittils. Tror vi båda känner att vi bara vill bli klara med det här haha, ingen av oss vet riktigt vad vi ska skriva men det går i alla fall. 
 
 
Imorgon är det fredag och alla hjärtans dag så då ska jag och Ellen ut på krogen! Ska bli så kul, vi har inte varit ute tillsammans sen i november typ. Plus att vi har lov nästa vecka gööööött. 
hej
 



Gymsnack!

Gymmade idag efter skolan, körde extra mycket på löpbandet, både löpning och uppförsbacke så mina ben var helt möra efteråt! Avslutade också med lite extra löpning och rask gångtakt i uppförsbacke. Plus att jag körde ganska mycket ben mellan bänkpressen så de fick sig en riktig omgång idag. Svettades som en gris men jag tycker bara det är skönt. Om jag inte skulle bli svettig så det verkligen rinner om mig så känner jag mig besviken på mig själv, då har jag inte gjort bra ifrån mig. När jag går från gymmet vill jag känna mig så svettig jag bara kan och bara se så förjävlig ut haha. Då känner jag att jag gjort något bra. Jag minns tidigare när jag precis börjat på gymmet så ville jag nästan inte svettas, för "gud så äckligt, folk kan ju inte se mig så!". Men om jag är på gymmet är väl meningen att jag ska svettas, vad gör jag annars där? Då kan jag lika gärna vara hemma haha. Jag ser också gymmet som ett tillfälle att kunna vara sådär svettig och äcklig, för var annars ska jag vara det om inte där? Jag tränar ju för fan haha. 
Sen en till grej om gymmet är att när jag är på gymmet försöker jag att bara fokusera på det jag gör just då, inte annat som man tänker på utanför gymmet som skolan, saker man behöver göra hemma eller framtiden etc. Jag vill helst av allt bara fokusera på att göra mitt bästa, och inte hålla på med mobilen eller någonting sådant. Jag vill typ lämna "livet" utanför gymmet om man säger så. Och om jag nu skulle plocka med mobilen skulle det isåfall handla om att kanske byta låt eller kanske svara i telefonen om någon viktig ringer (haha alla är inte viktiga), men då fortsätter jag ofta med det jag håller på med. Dock beror det ju på vem jag pratar med haha, men om det är mamma kör jag på som vanligt. Så känner jag speciellt nu när jag vill ta träningen till en ny nivå, inte tappa fokus! Jag gillar inte heller att prata när jag tränar heller, jag vill helst vara i min egna bubbla. Fast är jag och tränar tillsammans med mamma (vilket jag inte gjort på typ tre veckor nu) så pratar jag med henne ibland. Men tror hon känner lite samma som jag, it´s gymtime, not talktime! Sitter faktiskt en bild med grumpycat som säger så, tycker det är lite bra ;) Men jag vill helst inte bli störd haha. 
 
Annars har jag haft ganska otur idag. Började med att jag var trött imorse (som alla andra dagar den senaste tiden), sen när jag skulle stänga kylskåpet lyckades jag på något konstigt vänster fastna med stortån i kylskåpsdörren så den typ vred sig. Det var ju mindre skönt om jag säger så! Plus att när vi skulle åka till stan från skolan så slutade bussen fungera så jag blev orolig över att jag inte skulle hinna med tåget (även om det inte var så jäättebråttom om man säger så). Men jag hann med det så var inte sådan otur egentligen, lite hjärtklappning bara haha. 
Imorgon i skolan får vi hela dagen på oss att jobba med sådant vi behöver, så Daniella och jag ska kötta gymnasiearbete! Känns faktiskt som vi ligger rätt bra till, alla bilder är redigerade och finns med i rapporten med en liten text till, layoutningen känns också riktigt bra och vi har inte allt för mycket kvar. Så hoppas på att vi efter imorgon kan känna oss rätt lugna och inte behöva stressa i slutet! Hade varit galet skönt. 
 
Nu väntar jag på mat för jag är vrålhungrig, sedan blir det dusch och sist "Det okända" med mamma innan sängen! 
Mymlan idag då hon för några sekunder var lugn och satt still. Några sekunder efter flängde hon runt hela lägenheten!
 
 
 



Cowboys och linedance!

Hade svinkul igår! Åkte ju som sagt till Fjugesta med mamma, pappa och min faster för att lyssna på mina kusiner som var förband på en western fest. Det var väldigt mycket folk där och många hade klätt ut sig och hade pistoler och cowboyhattar, man kunde tävla om bästa utklädnad. Mina kusiners band (Shotgun Shack) började spela vid åtta och sen spelade det andra bandet till klockan tolv ungefär, så det höll på ett tag!
Under kvällen hann vi med att äta mosbricka, lyssna på musik och dansa. Mamma, jag och min faster var med när de dansade linedance och jag måste säga att det var riktigt komplicerat haha! Jag kan absolut inte dansa och sen var det ganska trångt där så man hade inte så mycket space att röra sig på, men alla skrattade och hade roligt så det var bara att köra på. Jag lärde mig bugga med mamma och sen dansade jag också med trummisen i deras band. Jag sa flera gånger att jag absolut inte kan dansa, så jag typ flängde runt där bland cowboys och skrattade. 
Det var så kul att få komma ut och få träffa folk och lyssna på livemusik, och nu har jag ont i fötterna! 
 
Nu ska jag ta och äta lite och sen städa lite på mitt rum. Har kollat väldigt mycket på How clean is your house? den senaste tiden och känner bara usch. Även om mitt rum inte är i närheten av personerna i programmets hus så blir jag ändå äcklad när man får se. Och sen när man får se resultatet så känner jag hur det bara spritter i fingrarna och vill också få så fint. Det passar ju att städa på en söndag också. Funderar på att lägga mig och läsa en sväng i min nya bok också. Vill komma in i handlingen snabbt haha!

Ser fram emot sportlovet också, bara hålla ut sista veckan sen får man vila extra mycket. Har en hel del körlektioner inbokade den veckan också, får passa på. 
 
En oredigerad bild från en dimmig dag när Daniella och jag fotade gymnasiearbete!
 



Saturday!

Äntligen helg! 
Igår blev en lugn kväll hemma framför tvn med vin, pizza och godis! Har inte ätit lösgodis eller ja godis överhuvudtaget på huuur länge som helst så var i heaven igår haha. Även om jag typ va "mätt" efter kanske tio bitar godis.. Men ändå skönt att man inte mular så som man gjorde innan. Slocknade i soffan innan tolv så blev tidigt i säng! 
Gymmade efter skolan också så jag inte skulle ha lika dåligt samvete när jag åt godis och allt onyttigt haha. Det var skönt för vi slutade vid lunch så var typ ingen på gymmet när jag kom dit. 
 
Nu ska jag snart börja sminka mig och fixa mig lite för ikväll ska vi åka och lyssna på mina kusiners band som spelar ikväll! Ska bli riktigt roligt och få höra dem spela, och sen kul att komma iväg och göra någonting för jag har somsagt legat hemma i soffan på helgerna och pluggat sen nyår, så känner att jag behöver komma ut lite! 
 
En annan kul grej som hänt i veckan var att mitt och mammas löshår kom! Det som var extra bra var att håret passade min hårfärg perfekt så behöver inte färga det eller någonting. Det var så mjukt och fint så jag är supernöjd. 

Hoppas ni får en jättebra kväll, och här är de senaste Instagrambilderna!
 
Jag och Mymlan igår hos Amanda, haha hon ville absolut inte sammarbeta!
Vin och Marley på Cmore, så himla snygg. 



Längtar efter lite varmare dagar!




Torsdag.

Hej! Sitter just nu i soffan och kollar på Walk the line på Cmore och hade tänkt plugga men insåg sen att jag faktiskt inte har något speciellt jag måste plugga på så kollar bara på filmen. 
Jo sen har jag inte bloggat någonting för att jag sovit de senaste dagarna hos Amanda och hade inget internet så atte ja. En annan grej var att mamsi kom hem från Marocko i tisdags så fick lite presenter, en väska och två jättesöta teglas i äkta Marockostil. Så glad att allt gick så bra och att hon är hemma nu! 
 
Hade prov igår i religion som gick sämst. Den känslan när man skrivit halva tiden och bara känner "jag vill börja om". Men så kan man inte det och måste fortsätta skriva, det går inte att rädda. Piss typ. Men blir glad bara jag får ett E, gillar inte religion speciellt mycket. Kanske för jag inte är så bra på det haha. 
 
Annars så har jag typ tränat, ökat på det mesta och körde 30 min på löpbandet igår så vilar idag, har världens träningsvärk också. Ska nog träna imorgon för jag slutar tidigare då, skönt! Sen hoppas jag mamma och pappa köper lite vin idag så man kan ha fredagsmys på fredag med hela familjen. 
 
Så lite det som händer just nu!



Serier!

Är det bara jag som känner en slags tomhet efter man har kollat slut på en serie? Jag kan till och med sluta kolla på en serie när jag har kanske tre avsnitt kvar (Breaking Bad och The Walking dead) bara för jag inte vill att de ska ta slut! Men tillslut måste jag kolla klart på dem och efteråt så känner jag bara "vad ska jag göra nu med mitt liv..?". Som tur är har jag typ 7 stycken serier jag ska se efter jag kollat klart på dem jag håller på med just nu, men det är faktiskt svårt att gå vidare efter en serie. Ni serienördar förstår mig. 
I helgen till exempel spenderade jag det mesta av min lediga tid (dag som natt) åt att kolla på två säsonger av Skins. Och när jag till min fasa insåg natten till söndag klockan sisådär halv fyra på morgonen att det avsnittet jag kollade på var det sista med mina favoritkaraktärer så började jag gråta. Hur konstigt det än låter så ja, jag grät. Låg i fosterställning mitt i ett avsnitt och grät som ett litet barn. Det värsta av allt var ju hur det avsnittet slutade, hemskt. Nu vet jag inte ens om jag ska kolla på resten av säsongerna bara för att det inte är samma personer med.
Snart är ju tredje säsongen av AHS slut (Coven för er som inte är så insatta) och jag vet inte hur jag ska klara mig till i oktober då nästa, AHS: Circus, kommer. Jag ska nog faktiskt ta och kolla om de här tre tidigare säsongerna för att riktigt komma i stämning. 

I alla fall det jag vill säga är att kolla klart på serier sucks! 
åh så taggad!! 



Inspiration!




Idag har jag ont i hela kroppen..

 



Vad hände med melodifestivalen?

När det kommer låtar i melodifestivalen som heter "bedroom" vet jag verkligen inte vad jag ska ta mig till. Speciellt när det är en Eric Saade-kopia som står och försöker förföra småflickorna för att få röster. Förlåt men vad fan hände med detta program? Det här brukade vara höjdpunkten på hela året, då hela familjen satt och myste och lyssnade på bra låtar. Nu är hela showen som en koblaja. För mig är melodifestivalen en seriös tävling, eller det var det rättare sagt. Man skulle välja ut en låt som man tyckte var bäst och som man ändå ansåg hade en chans i ESC. Nu känns det som att det inte spelar roll om din låt är bra, om du kan sjunga eller om att vinna röster på ett schysst sätt. Ser du bra ut räcker det. 
Plus den jävla utdragningen på programmet så det är 400 år långt och man ska rösta 10 gånger. Varföööööör? 

Är det så att jag har "växt" ifrån det? Eller är det någon som känner samma sak som mig?  Jag vet inte men jag blir besviken varje år. Suck. Nu känns det som att jag kan slänga ihop en låt på två minuter och sen delta själv och vinna hela skiten. Och tycker du inte som mig, fine. Det är bara såhär jag känner, lev med det! Men du kan gärna få berätta hur du känner angående tävlingen, du kanske har något vettigt att säga så kör. Men inte typ "kolla inte då om det suger så mycket" för jag vill kolla för jag hoppas varje år att det inte ska vara sån koblaja som det varit de senaste åren. 
 
Känner mig lite såhär just nu, gammal och sur över allt nytt.



..

Okej nej. nejnejenj vad är det här.