14 december

Hejsan frieeeendsssss...!

Här sitter jag och småsvettas lite trots att det är en andra istid inne i min lägenhet... Kollade nyss bankkontot efter Tallinn och oh damn... Nudlar resten av månaden! *yeeeey* Nej men nästan.. Det värsta är nog att det mesta gick åt i baren. Ska fan vara nykter till jul efter den här resan. 
Så om jag skulle sammanfatta resan med tre ord är det barhäng, poolhäng och god mat. Det är väl det vi har gjort också, varit på spaområdet, ätit mat och druckit drinkar och öl. Stabilt! Men har man semester så har man. 

Var så sjukt kul att vara på "kryssning" också, var ett par år sedan sist. Vi har sett dansshower bland annat Burlesque, släppt loss på dansgolvet till bra musik, pratat med hur många olika människor som helst och stängt baren. Båda dagarna. Det var svinkul, speciellt efter att jag varit instängd i flera veckor nu haha. 
 
Tallinn var en väldigt fin stad, jag skulle jättegärna åka dit igen. Kan tänka mig att det är väldigt fint på somrarna med uteservering och mer folk. Vi promenerade runt lite i gamla stan där det fanns jättefina gamla hus och små pubar och resturanger. På lördagen gick vi på en julmarknad med mycket handarbeten och lite smått och gott. Där köpte jag en burk med ingefärshonung (helt insnöad på det) och en stickad poncho som är to die for. 
Sen handlade jag lite grejer på ett shoppingcentrum igår när vi hade några timmar innan vi fick gå ombord på båten. Bland annat en mindre gymväska, ett fat till rökelse och två bhar. 
 
Känns segt inför att gå upp imorgon, med tanke på att jag inte direkt vilat upp mig på den här resan. Men ska ta mig en varm dusch och sen läsa en sväng. Har snart läst ut Papertowns av John Green och den är så bra. Efter den ska jag läsa An Abundance of Katherines som också är skriven av honom. 

Jo men det är väl så det ser ut i dagsläget, nu ska jag dricka upp mitt te, skriva lite i min nya kalender inför nästa år (vuxet) och sen dra igång duschen! Saknar bastu och bubbelpool... 
Kvällen innan julmarknaden. 



6 december

Vänner, hur fan är det tänkt att man ska vakna till om det hela tiden är grått och regnar ute? 
Jag finner det helt omöjligt. Klockan ett satt jag vid mitt köksbord och kollade på Youtube men kände hela tiden att jag bara ville lägga mig i sängen igen och sova. Sova tills imorgon.
Apropå imorgon, då ska jag jobba. Det har gått tre veckor sen jag jobbade senast, känns helt galet och fel. Men jag kan inte säga hur otroligt skönt det ska bli, tillbaka till rutiner och kunna njuta när man är ledig. Struktur, det behöver jag för att fungera. 
 
Nu sitter jag här på huk framför datorn i mitt kök, lyssnar på Miriam Bryant och ska snart slita mig härifrån, komma ut lite och köpa mat. Vill äta lite finare idag, dricka något gott, sen duscha, sova och vakna imorgon med en massa energi. Det är så planen ser ut, men sen kan allt hända. 
 
Så ja, idag har varit en väldigt omotiverad dag. Kollade ifatt julkalendern, skrattade ett skratt som låter förjävligt hest och stör mig inte alls på att julkalendern skiljer sig så oerhört mot vad tidigare julkalendrar varit. Inte alls som förra årets, som jag inte ens tyckte var värd att kolla på. Förlåt, men den var absolut inte i min smak. Vad gjorde de i en tropisk miljö och jagade pirater liksom? Nej, jul ska det vara. 
 
Förresten, fyllde på min fruktskål idag (oj va viktigt det lät) och hittade en tampong i skålen. Men det är inget konstigt med det, när jag tänker efter har jag lite tamponger lite överrallt. Där man kanske i vanliga fall inte brukar förvara dem. Men jag tänkte att jag är ju inte ensam om att stoppa tamponger i varje vrå, det är nog ganska vanligt ändå. Intressant, jag vet. 
 
Nej vänner, nu ska jag ta på mig kläder och ge mig ut i regnet. Ska dra på bra musik och leva lite. Tänkt mycket idag, fast ändå inte. Logik. Vi hörs!

Förresten var jag med päronen och lyssnade på jazz igår på mysigaste stället. Där hängde den här tavlan som jag fastnade på, vill ha en sån. 
 



Vitamin-boost!

Hej mina vänner! För att jag är så snäll så tänkte jag dela med mig av ett litet "tips" nu i det påträngande mörkret och alla förkylningar och vinterkräksjukor som ligger och lurar runt varje hörn!
Det är det här jag levt på nu under tiden jag varit sjuk, nämligen olika smoothies. Det är gott, man tar lite vad man har och det är nyttigt. Perfekt för att ge kroppen en liten vitamin-boost!
 
Den jag gjorde idag är nog min favorit, frisk och med lite sting i. I den har jag lite vatten, spenat, ingefära, banan, apelsin, citron och så toppar jag med mitt detox-pulver. Man bara måttar lite på en höft, blandar allt och sen njuter man. Kompletterade med en ingefärs-shot, som de flesta hört talas om tror jag! 
Så välkomna till mitt kök friends, haha. Där vi dricker allt ur glasburkar... 
 
 



4 december

Men hej kompisar! 
Jag lever, tro det eller ej. Även om det är knappt, men jag börjar bli människa igen efter att jag varit sjuk nu nästan 3 (TRE!) månader. Sjukskriven de senaste tre veckorna och jag börjar klättra på väggarna. MEN good thing är att jag förmodligen ska jobba på måndag igen. Alltså har nog aldrig sett fram emot att jobba såhär mycket sen jag var arbetslös för nästan exakt ett år sedan... 

Jag kan nog nästan säga att det här är det värsta jag varit sjuk på länge alltså, sedan förra gången jag hade influensan (vilket är det läkarna tror att jag haft...) då jag låg och hallucinerade av febern och man såg ut som en fågelunge pga man knappt fick i sig mat. Dock utan febern, hallucinationerna och viktnedgången... Istället har jag typ gått upp ett par kilon eftersom jag inte kunnat röra på mig mer än nödvändigt och tröstätit som om jag haft världens breakup. Pffft, men jag är inte bitter... Inte alls... Nu ska jag komma tillbaka, 110% o bara kötta. Eller slaya som jag säger nu, boys watch out. Haha, försöker se det positiva i situationen nu...
 
Annars? Förutom det ovanstående, att jag nästan gått i kloster och karantän samt knappt vet vad socialt umgänge är längre så är jag okej. Eller ja, har totalt vänt på dygnet, dricker allt för mycket kaffe, börjat fundera på total makeover samt inte vet alls vad det är för dag eller vad jag gjort de senaste månaderna. Så kanoners! 
 
Igår kollade jag på The Last song, hypade sönder över Liam, blev lite obekväm av Mileys skådespeleri och grät sönder. Jag gillar den filmen, hela den "äckligt romantiska" då man liksom önskar att man kunde byta skor med Miley men sen när allt går käpp rätt åt helvette kan jag nästan stänga av och leva vidare i fantasin. Så man vill att det ska sluta. 
 
Nej nu babblar jag bara, glömde helt bort att jag var mitt uppe i att måla naglarna så det ska jag fortsätta med! Men vi ses väl nästa år eller så, ha det gött friends. 
 
En annan sak är att det inte är någon vanlig dag idag, nej nej mina vänner. Idag fyller min kära syster..... 22 år! Grattis grattis, bebu. 
 
 Rockat en ny frisyr den här veckan också... Det tog fan tre timmar att fläta allt detta hår men det var det faktisk värt. Detta är resultatet av total tristess och för mycket fritid mina vänner. Men jag diggar det!