25 februari

Alltså livet just nu.. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det, men det känns jäkligt bra. Ändå. Hade en lite "låg" dag igår, var lite över emotional och så som man kan vara ibland. Men idag känns det bättre! Har det superbra på jobbet, helt över förväntan. Det är så mycket bättre än jag föreställde mig det för ca två veckor sedan när jag tackade ja till att gå på schema och säga upp mig från mitt vikariat. Även om jag visst kan sakna att jobba på skolan, ibland, men jag är väldigt nöjd så som det ser ut nu! 
 
Idag har det varit en bra och rolig dag, även om jag var otroligt trött på slutet av dagen. Efter jobbet åkte jag och mötte upp Rebecca på Erikshjälpen sen åkte vi vidare till Bokia och kollade på bokrean. Jag köpte två bäcker ur samma serie, Den femte systern och Det viskande barnet. De verkade så bra så ska börja läsa den första på en gång, även om jag började i en ny bok, om Amy Winehouse bara för några dagar sedan. Hej hopp så kan det va! 
 
Lön idag också, halleluja. Nu ska jag inte "slösa" (inte för att jag gjort det speciellt mycket men ändå). Har öppnat ett "buffert-konto" där jag lägger in en summa pengar varje månad inför framtiden. Vilket jag velat göra en väldigt lång tid nu men aldrig blivit av. Men nu jävlar! Det är också en av anledningarna varför allt känns så bra, jag känner mig redo för framtiden! Det mesta går framåt för mig, jag är ivrig på att starta ett nytt kapitel (blöblöa, så klyshigt det låter men så känns det) och bara ge mig ut i livet. Leva liksom.
 
En sak bara som skulle kunna funka lite bättre just nu är väl träningen, jag har verkligen ingen ork! Men jobbar man hela dagarna, sitter knappt still och sliter så är man ganska så mör i hjärnan och omänskligt trött. Därför får träningen lida lite, men får tänka att jobbet är min träning. Och att jag mår bra av det. Måste bara äta lite bättre så blir det kanon, hoppas jag! Ingen ångest i onödan, hepphepp. 
 
Ett big AMEN på livet och ba kör. 
 
Bara lite mer aktiv på instagram, jag för en vecka sedan och glass för en vecka sedan. Gött.



15 februari

Alla hjärtans dag igår då.. Jag känner inte egentligen att det är något så speciellt med just den 14 februari, det är liksom en helt vanlig dag. Men så är ju jag singel, vilket kanske bidrar till att det inte är så hypat som för vissa.
I fredags var jag ju bjuden på lite festligheter men tänkte först inte åka, men ändrade mig runt halv tio på kvällen när jag låg i soffan och åt morötter. Hade tänkt åka hem senare på natten men blev inte riktigt som planerat utan jag sov kvar. Kom hem runt 4 på em och började städa och fixa mig lite på en gång. Kvällen spenderade jag med dem jag tycker om, mamma, bror, Amanda, John, Jonas samt mormor, morfar och Kai här hemma med tacosmys. Pappa jobbade natt så han kunde tyvärr inte äta med oss, men träffade honom en snabbis när jag kom hem! Lite rosévin till maten och massa prat, en väldigt trevlig kväll så att säga. Sen däckade jag i sängen med datorn i knät och vaknade på natten och la bort den. Min alla hjärtans dag hade inte kunnat varit bättre!
 
Imorse vaknade jag vid nio och gick upp för att hämta kaffe men gick tillbaka till sängen igen. Kollade på ett par avsnitt av Arrow med massa katter sovandes vid mina fötter, gosigt! Nu har jag precis klivit upp ur sängen och ska försöka plocka iordning lite inför imorgon då jag börjar på min rad på jobbet. Lite nervös men jätteglad över att ha "fast" jobb äntligen, känns så tryggare inför framtiden. Skulle helst vilja åka och köpa en bra ryggsäck att ha på jobbet, men vet inte om jag orkar riktigt.. Vill nog vara hemma, städa lite på mitt rum och sen åka och träna senare. Ryggsäck får jag ordna en annan gång! 
 
Vill gå ut också, såå fint väder! Solen skiner, knappt ett moln på himlen. Kanske tar mig en kopp kaffe ute i solen, låter inte helt fel det. 
 
 
Hoppas livet rullar på, att vårkänslorna börjar komma snart och att "nya" jobbet funkar kanon! Hej hå.
 
 



13 februari

Idag har jag jobbat min sista dag som vikarie..... 
Aj, det gjorde lite ont i hjärtat. Även om det bara varit några gånger i veckan de senaste 3 månaderna så känns det tråkigt, kommer sakna barnen! Känslan när de kommer ihåg ens namn fast man inte haft just den klassen på ett tag, eller när de vill att man ska sitta bredvid dem och när de går ifatt en och tar ens hand. Ååååh.. Och när de frågar en hur gammal man är och svarar "Jaha, jag är tjugosju...", helt underbara! 
Men jag måste samtidigt tänka att jag kommer tjäna mer, jobba mer och det kommer bli mer "organiserat" när jag börjar gå på den här raden på mitt andra jobb. Som nu är mitt enda jobb förresten. Så det finns positiva saker mer det också, om man tänker efter..!
 
Annars är jag såå glad över att det är helg, för skönt. Ladda upp inför nästa vecka då jag testar på "nya" jobbet! Lite smånervös faktiskt, haha även fast det är på samma jobb som innan.. I helgen ska vi ha tacosmys hemma, Amanda och John + mormor, morfar och Kai som kommer imorgon. Idag kanske det blir lite festligheter, får se. Lite spontant sådär, men ja är inte säker! 
 
Hoppas ni får en superbra fredag, ladda inför alla hjärtans dag oavsett vem/vilka ni spenderar den med. Puss och kram! 
 
Kan inte säga att jag direkt legat på latsidan den här veckan. Varit på gymmet i alla fall 3 dagar och då har jag kört hårt på gymmet. Får se om det blir någon mer träning i helgen (söndag blir det nog iaf) så laddar jag inför nästa vecka :D 



11 februari

Sååå, igår var jag hos frisören och klippte håret. 
Var så otrooligt nervös (alltså ni förstår inte...). Vet inte varför, men har haft såna fördomar om frisörer, haha, att man säger att man bara vill ha lite sen klipper de av allt. Liksom what?? Men igår var det ialla fall dags, att möta en av mina rädslor. Faktiskt, tar inte i. Har velat gå till en frisör såå länge, men inte vågat. Inte så konstigt egentligen eftersom jag fick en panikångestattack en gång när mamma klippte mig... Jag pallade bara inte, ville inte ha "för kort" så hon fick knappt klippa i mitt hår. Men igår gick jag dit, bestämde mig för att det var dags för en "förändring", även om det inte är jättestor skillnad. Huvudsaken är ju att jag vågade, och att jag blev nöjd såklart. För tame fan att jag blev nöjd! Gick ut därifrån med ett stort leende och kunde inte sluta ta i håret, det var verkligen perfekt! Även om det enda hon gjorde var att toppa lite (ca 5cm tror jag!) göra lite "layers", tunna ur samt klippa luggen litegrann. Jag är så förvånad att det fortfarande är ganska långt även om hon lyckats klippa en hel del. Låg liksom fullt med tofsar på golvet sen! 
Köpte även en färgbomb, som jag antingen ska köra i håret ikväll eller till helgen, vet inte om jag vill rubba mitt "Hår-tvätts-schema" genom att tvätta det igen, fast är så jäkla sugen. It's time for a change! 
 

Men iaf, nu ska jag iväg och gymma, imorgon väntar jobb igen! 



9 februari

Har precis bäddat ner mig i sängen och ligger på spikmattan. Ska kolla lite youtube och läsa innan jag sover. Dock ska jag inte upp och jobba imorgon (vilket är ovanligt) men jag ska däremot till stan för att klippa mig och köpa hårfärg. Vet inte heller riktigt hur jag vill varken klippa mig eller färga, så känns ju kanoners! Får med mig syster som stöd (haha) och smakråd, vilket känns bra. 
 
I helgen var jag "barnvakt", snarare katt- och hundvakt. Mamma och pappa var iväg och bodde på hotel. Så blev en lugn helg för min del, tränade och kollade på film! Men jag var så trött efter veckan full med jobb, så det var lika bra det. Känner verkligen att jag kommit igång på gymmet nu, har tränat fredag till idag och får se om det blir en vilodag imorgon eller om jag tar mig iväg endå. Har kört igenom det mesta, ökat och testat nya övningar. Är på topp om jag vågar säga det! Försöker komma igång med maten också, går väldigt bra det med. "Följer" ett kostschema så gott det går, blir lite svårt när jag jobbar som vikarie eftersom jag oftast äter maten som serveras i matsalen. Men då försöker jag anpassa den så gott det går till schemat. Så nu håller vi tummarna! Vill ju just nu tappa lite i fett men inte förlora några muskler. 
 
Annars rullar det mesta på som vanligt, jobbar, sover, äter, tränar. Inget direkt speciellt. Ah, förutom att jag vill ha en liten "förändring" och då syftar jag ju på håret. Har ju haft likadant i flera år nu haha, kanske dags. Men känner att jag skulle vilja göra något drastiskt, jag kör liksom "safe" nu. Lev lite förfan!
 
Lite mat, träning och kattgos från helgen! 
 



4 februari

Gud vilken lång dag det har varit idag!! 
Blev 9,25h på jobbet idag, kan ju säga att jag är lagom trött i kroppen nu.. Var i Örebro hela dagen, vilket bidrog till att tiden sprang iväg. Men även om det var en lång dag var den inte speciellt "jobbig" eller stressig alls. En riktigt bra dag faktiskt! Pratade mycket och skrattade, pratade om hur konstiga katter kan vara ibland haha. Hoppas det blir en lika bra dag imorgon också då jag ska vara på Kixon igen! 
 
Jag är så otroligt sugen på att komma igång på gymmet igen.. Men känner att jag måste vänta i alla fall ett par dagar till innan jag tränar, är fortfarande snorig och hostar ibland. Vill inte riskera att bli sjukare bara för att jag inte kan hålla mig borta. Men kör i alla fall plankan varje dag (det ska vi hålla strikt!) och gör några enkla övningar för att göra någonting. Äter lite bättre igen efter att ha ätit galet under veckan jag var sjuk, vilket är bra! Så nu känns det faktiskt rätt bra, även om jag inte är frisk än.. Motiverar mig själv med hjälp av Instagram och speciellt Weheartit. Men hoppas jag kan börja träna lite lätt i helgen, hehe! 
 
Idag har Ellen kommit hem från England! Såå avundsjuk, vill också åka dit. Men men, det kommer senare i livet! Får se om vi träffas någonting och pratar om det, ska ju till stan och klippa mig på tisdag så kanske timar in det då. Hoppas iallafall att hon och Elias haft det jättemysigt och trevligt tillsammans :) 
 
Nej nu ska jag gå och ta lite pannkaka och sen kolla mer på Youtube, sen duschen och sängen. Läste förresten ut min bok igår (haha blev lite sent men kunde verkligen inte lägga bort den när det bara var 2 kapitel kvar!!) så ikväll ska jag börja läsa "Det är så logiskt alla fattar utom du". Det roliga är att jag började läsa den, dock för flera år sedan, men av någon anledning orkade jag inte läsa mer utan slutade. Men nu ska jag testa och se om den är bra! Måste nog komma in i boken innan man fastnar. Brukar ju vara så med vissa böcker! 
 
Ni får ha det bra, det är ju snart fredag! 
En oredigerad bild från Thailand. Om jag saknar det? Pfft JA!
 



3 februari

Har precis gjort dagens planka (the plank-challenge!) och tagit på mig pyjamas. Ska snart ta mig något snabbt att äta innan jag lägger mig på spikmattan och läser en stund. Hade jättesvårt att slita mig från boken igår (inte många kapitel kvar nu!) så är alldeles ivrig att få läsa mer. 
Imorgon ska jag jobba på Kixon så då blir det alltså upp före klockan 5 eftersom det är sånt snöväder ute.. Tar typ en halvtimma för bilen att tina.. Ska försöka plocka fram det mesta jag behöver imorgon så jag slipper springa runt och göra det imorgon bitti, mycket smidigare! 

Jobbade till 17 idag, men det var en lugn och skön dag. Pärlade lite pärlplatta, spelade UNO och läste lite idag. En rolig sak som hände var när jag kom ut från toaletten och gick förbi ett barn och hen utbrast "Va fin du är idag!!". Jag blev helt paff och visste inte vad jag skulle svara så sa nog åh vad snäll du är, detsamma, du är också fin. Haha, märks att man inte brukar få höra det så ofta, inte i sådana situationer heller! 
 
Måste bara säga att jag älskar min spotify-lista just nu... Typ Usher - I don´t mind, Kanye West - only one, Maroon 5 - Sugar, Sia - Elastic heart och Tove Lo - Talking body! Döör.. 
 
 



2 februari!

Första dagen på jobbet (skolan) efter att ha varit hemma 1 vecka gick ju.. Över förväntan. Skulle jobba 9-13, skönt med en mjukstart tänkte jag, men så fort jag klev innanför dörren frågade de om jag kunde stanna till 16. Såklart tackade jag ja ($$$) men "ångrade" min redan när jag gick till första lektionen. De hade besök av en ambulansförare som berättade om jobbet och visade utrustningen etc och jag hörde ingenting av vad hon sa... Det var jättekonstigt och jag kände mig inte alls fräsch när jag stod där och försökte lyssna. Men som tur var försvann det efter ett tag och resten av dagen rullade på bra. Var ute i snön och bygge snöborgar bland annat!
 
Tre andra saker just nu;
1. Jag vill träna sooooo bad!!! 
2. Jag ska till frisören om 1 vecka och vet fortfarande inte hur jag vill klippa mig...?
3. Jag har snart 800 följare på Weheartit.com!
 
Angående håret vill jag mest fräscha upp det, toppa lite och få lite liv i det. Just nu är mitt hår lika långt överallt och bara allmänt tråkigt. Funderar på om jag antingen ska färga det hemma sen eller kanske köpa en färgbomb och liksom bara "tona" håret litegrann. Men frågan är ju då, ska jag köra något vanligt eller bara all in drastiskt och stor förändring???? Tycker det är grymt snyggt med mörkt hår med en ljusare ombre, men sen vet jag inte alls hur jag skulle se ut i mörkt hår. Har ju haft svart hår för evigheter sedan, men det är så knöligt med mina ögonbryn som liksom försvinner ut i tomma intet då. BC de är tokblonda, eller ja not anymore men ni fattar. JOBBIGT. Men känner iaf att jag vill göra något.. 
 
Nu har jag precis målat mina naglar och ska borsta tänderna så snabbt jag publicerat det här. Sen blir det sängen och läsa! Får ångest och känner mig stressad över alla böcker jag har som jag inte läst, hittar fler och fler i alla vrån. Men är halvvägs i den jag håller på med nu, Bronsdolken; Ormgudinnans besvärjelse, så den borde jag läst ut inom kort!  Har bland annat Amy Winehouse, Duff McKagan och Ängeln på Malmskillnadsgatan att läsa som jag köpte till hösten.. Sen är det flera gamla böcker som jag vill läsa om, Djävulens märke, Tornrummets hemlighet och Det är så logiskt alla fattar utom du
SÅ SVÅRT ATT VÄLJA VILKEN MAN SKA BÖRJA MED. 
 
Men hoppas ni fick en bra start på veckan, det fick ju jag även om morgonen var lite knas. Imorgon ska jag jobba igen, 9-17 och sen funderar jag på om jag orkar träna efter det... Så svårt att veta när man kan börja träna igen efter man varit sjuk, vill ju verkligen komma igång igen men vill samtidigt inte börja för tidigt så jag blir sjuk igen.. Bättre att vänta för länge än för kort, right? 
Bästa på kvällarna, läsa bok och ligga på spikmattan. Somnar som en stock sen!!
 
 



1 februari 2015!

 
"Jaha, då var det redan februari... Vart tog januari vägen? "
Allt går så jäkla snabbt så jag inte hinner med för fem öre! Vad har jag gjort i januari då? Jobbat, tänkt ut lite "förändringar" som förhoppningsvis kommer ske det här året, undrat över var tiden tar vägen och så till sist blivit sjuk. Den senaste veckan har jag snorat, hostat och haft huvudvärk så jobbade bara 2 dagar.. Men nu mår jag lite bättre så ska jobba imorgon. Lite lätt, 9-13 så det blir en mjukstart! 
Just nu känner jag mig så taggad på att börja om, som jag gör varje månad och nyår. Det där med nystart värmer i kroppen! Lite extra nu när jag varit sjuk en vecka, komma tillbaka till rutinerna. 
 
Idag har jag då alltså inte gjort någonting, legat i soffan och kollat på tv. Var en sväng till mormor och morfar och hämtade ägg + hämtade Adam hos en kompis. Nu ska jag nog packa lite inför imorgon, behöver varma byxor eftersom det kommit massa snö haha. Ska basta ikväll också, skönt med värme. Sen blir det nog tidigt i säng, ska läsa min bok och ligga på spikmattan så sover jag gott! Måste få i mig någon kvällsmat också, kanske stekt ägg med grönkål (som jag äntligen hittade i affären!) 
 
Har ni haft en bra månad annars? Taggade inför nästa? Kapitel två av 12 (klysch!)
 
Hela familjen är förresten med på the-plank-challenge! Körde första idag, 1 min blev det. Kött!
 
Senaste på Instagram; Lördag med mat och film "Gone girl", snö ovädret idag. Bastun insöad!