28 januari!


Halloj! Här sitter jag... När jag egentligen skulle jobba på skolan.. Men vaknade imorse när alarmet ringde och mådde inte alls bra, hostade och snorade. Så ringde och sa att för deras och min skull var det nog bäst om jag stannade hemma och vilade. Så hoppas jag att jag känner mig bättre snart! 
Men annars gör jag allt för att lura mig själv att jag inte är sjuk, vilket jag tycker är en rätt bra sak att göra när man är sjuk. Annars ligger man bara i sängen/soffan och tycker synd om sig själv..

Så några av mina egna tips är:
1. Byt sängkläder
Allt känns mycket fräschare och jag mår bättre när jag går och lägger mig sen..

2. "Fixa" iordning dig!
Istället för att gå runt i samma mjukiskläder och pyjamas hela dagen, ta på dig något annat! Då känner jag mig piggare. (Inte smink, om du absolut inte vill) eller måla naglarna som jag gör!

3. Gör något! 
Ligg inte i sängen och titta på film hela dagen, även om det är det man egentligen vill... Sitt vid skrivbordet, städa lite eller bara byt miljö! 

Väldigt enkla saker men som faktiskt funkar för mig! Jag känner mig lite bättre, inte alls lika miserabel som man kan göra ibland. 

Idag har jag också bokat klipptid om 2 veckor! Är ganska nervös.. Har varit hos frisör 1 gång i hela mitt liv och då var jag ca 5 år, sen har jag ingen aning om hur jag vill klippa mig! Vill nog bara toppa lite, men skulle vilja göra någon slags "frisyr" eftersom mitt hår just nu är lika långt överallt.. Men jag ju ett tag kvar att bestämma mig, så är lugnt än så länge! 

Men ni får ha det bra, peace! 




2014

Nej jag har inte släppt 2014 än, och jag vet att det snart är februari och att man redan borde ha gjort de här listorna. MEN, jag vill göra en så jag gör en, okej?
 
Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Köpte en egen bil, kände mig väldigt vuxen. Började jobba på riktigt. Sådana saker!
 
Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder och saker till mitt rum, tror jag nog. 
 
Bästa böckerna du läste i år?
An idiot abroad,  Ödets dotter och Bridget Jones dagbok!
 
Vad önskar du att du gjort mer?
Varit mer spontan och haft roligare under studentveckan. 
 
Blev du kär i år?
Nej.
 
Den bästa tv-serien?
Orange is the new black tror jag! Och Breaking bad som jag började kolla om på.
 
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej!
 
Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?
Best day of my life - Gazzo remix = studenten
Rather be = Thailand
Anaconda = En knäpp krogenrunda
 
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja såklart, men det gäller ju bara att se framåt! 
 
Vad fick dig att må bra?
Väldigt mycket, men framför allt min familj & mina vänner!
 
Vem saknade du?
Jag vet inte om jag saknade en speciell person särskillt mycket under hela året, men efter studenten var väl Ellen den jag saknade "mest" eftersom vi inte ses lika ofta längre och vi båda har fullt upp med vårat..
 
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jämfört med åren innan var jag mycket gladare i år, men jag var ju fortfarande ledsen ganska mycket.
 
Vilka länder besökte du?
Thailand!
 
Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Som jag sa tidigare, det är bara att se framåt. Fokusera på vad som händer nu!
 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Självklart 13 juni då jag tog studenten, men också 27 juli då jag tog körkort & 27 september då vi åkte till Thailand!
 
Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Tog studenten (haha) och fick 2 jobb!
 
Och din största framgång privat?
Att jag inte är lika rädd för allt längre, jag vågar mer. Men också att jag utmanar och  tror på mig själv!
 
 
Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Jobbade och sen åt jag nog tårta!
 
Högsta önskan just nu?
Att det går bra på mina jobb, att jag känner att jag klarar av att flytta hemifrån och att alla runt omkring mig mår bra!
 
Bästa filmen du såg i år?
Gud va svårt.. Box trolls var riktigt bra, sista Hobbit filmen och Let´s be cops!
 
Den maträtt du åt oftast 2014?
Gröt med äpple och keso tror jag haha! 
 
Vad är du mest stolt över?
Att jag tog studenten, körkort, köpte ny bil och börjat "planera" min framtid. Att jag känner mig "vuxen"!
 



Söndag 25 januari.

Då var det söndag igen!
Helgen har gått ganska fort.. Igår gjorde jag verkligen ingenting, kom hem från Eve vid ca två någonting och satte mig i soffan på en gång. Stannade där resten av kvällen också haha. Men hade sån sjuk huvudvärk som inte ville släppa så kunde verkligen inte göra någonting annat.. 

Fredagen var kul! Vi beställde pizza, spelade spel och hade en liten beerpong-turnering! Jag somnade jättetidigt och var jättegrumpy mot de andra, tog upp en hel divan för mig själv och ville inte flytta på mig (kallade dem bitches i sömnen och grejer!) Vaknade vid 7 och somnade om, vaknade osv. Men vi alla "gick väl upp" runt 11 och kollade på film. Sen drog alla hem typ samtidigt efter att vi hade städat lite grann. 
 
Idag ska jag nog försöka städa lite på mitt rum. Sugen på att rensa lite mer, typ garderoben, och leta efter fler saker att sälja. Alltså det är helt beroendeframkallande att sälja saker! Sålde mig elgitarr med tillbehör igår, eftersom den bara stått och samlat damm och tagit plats i alla dessa år. Tjänat en del på de jag sålt, så är ju typ världens smartaste grej för att tjäna in lite pengar! Speciellt nu när jag typ precis fått lön och bromsarna på bilen krånglar... Åh, har inte tid för det!! Måste spara,spara och spara. Framtiden kallar! 
Haha, nej men känns som att det händer en hel del i mitt liv just nu även om det känns som att jag gör samma saker hela tiden. Men det beror nog mest på att det som ska ske inte riktigt är aktuellt eller vad man ska säga.. Jag har ju inte riktigt gått ut med det (lol lät viktigt) direkt i bloggen eller så, bara få personer vet, så det är väl lite därför också. Men ska bli spännande när det väl sker. 
 
Insåg nu att det redan är 25 januari!!? För en månad sen vaknade man upp och käkade julmat och kollade på alla julklappar man fick.. Tiden går, herregud! 
 Senaste Instagrambilden, blå himmel, sol och snö! 

Har blivit mer aktiv på Twitter också! Inte riktigt fattat grejen med det innan (haha) men nu har jag börjat komma in i det lite. Så om ni vill kan ni följa mig där! @SaraJanssonn
 



Tisdag 20 januari


Äggröra med grönkål och "Bob's Burgers" till frukost efter en jobbig natt.. Vaknade flera gånger och hade världens kramp i magen. Vid ca 3 var det värst och jag rullade ur sängen men hade jätteont i magen så jag inte kunde höra någonting. Mina ben typ domnade ett tag men sen lyckades jag gräva fram en Ipren ur min jobbväska. Sen somnade jag om och när jag vaknade igen vid 7 var det mycket bättre. 
Skulle egentligen åka med Adam till tandläkaren nu på morgonen men han har blivit jätteförlkyld så fick avboka den. Men om två timmar ska jag iväg och städa sen hem och vidare mot stan för möte. Hade egentligen velat ligga i sängen hela dagen, men måste iväg.. 

Nu ska jag räkna lite jobbdagar och kolla vidare. Bob's är nog den bästa serien just nu! 

Godmorgon! 



19 januari

Wow, helgen var kul! Lördags bastade vi och drack lite öl, åt god mat och sen spelade vi "Alias" som är typ världens roligaste spel. Skrattade så jag fick ont i magen och skrek så jag nästan tappade rösten. Kvällen tog slut en bit in på natten, då låg jag och kollade på film innan jag slocknade. 
Igår, söndag, var en väldigt seg dag. Spenderade största delen av den i soffan, drack kaffe och åt mackor. Men mamma och jag drog oss iväg till gymmet lite senare på kvällen och körde ett väldigt hårt pass! Vi ökade i flera övningar och svetten bara rann. Lämnade min skrivmaskin och två jackor till Hanna efteråt och orkade knappt gå upp för alla trappor, mina ben var helt slut. När vi kom hem duschade jag, käkade och sen la jag mig på spikmattan och läste. Somnade ganska tidigt och vaknade vid 6 även om jag hade sovmorgon till klockan 8 idag.
Började på skolan klockan 10 och slutade klockan 16, hade med mig gymgrejer om jag skulle orka. Men har haft så jäkla ont i armarna och händerna (liksom strålar ut och jag känner mig stel i armbågarna och fingrarna..?) så ville bara hem och vila. Smort in med massageolja från Thailand som liknar tigerbalsam, så känns lite bättre nu! Nu ligger jag i sängen med lite tända ljus runt i rummet och känner mig jättetrött. Ska nog hoppa i säng snart, även om jag inte ska upp och jobba imorgon. Men ska med Adam till tandläkaren på morgonen och sen ska jag städa och sist åker jag till stan för första terapimötet för i år. 
 
Hoppas ni haft en bra dag, även om det är måndag haha. 
Instagram: 
 



Ge mig LIVET

Jag vill ha sommar... Åka i min bil, lyssna på Sweet Home Alabama (optimala roadtrip-låten) med en god vän bredvid mig. Värme, sol, livet. Baah.. Vill se saker, göra saker, uppleva, leva
Skrämmer mig så mycket att livet är för kort för att man ska ha tid att göra allt...



17 januari.

Hej hallå bloggen! 
Händer en hel del just nu, eller ja nästan. Jobbar, sliter, håller hårt i pengarna och rensar gamla saker som bara ligger och skräpar. Idag har jag spenderat förmiddagen på Erikshjälpen med syster och köpt lite smått och gott som visp, gardiner, grythandske och en pasta"gaffel". Vuxenpoäng där eller? Sen har jag rensat garderoben och bombat Köp och Sälj på FB med massa grejer. 
Ikväll blir det lite "festligheter" här hos familjen Jansson. Syster, John och Kusin Jonas kommer för att äta mat, dricka gott och svettas i bastun. Låter som att det blir en fördundrande kul kväll! Vi ska väl spela lite spel och sådant man gör när man får besök. 

Idag betalade jag gymkort, jacka och försäkring på bilen, sved lite med tanke på att jag just nu försöker spara så mycket som möjligt. Men får snart lön så svider inte lika mycket då. Haha, fast jo. 

Annars har jag börjat planera min framtid. Wow, jag som bara för någon vecka sedan sa att jag inte hade bråttom, mycket kan förändras på kort tid. Fast tänker nog inte säga mer än så, tråkigt va? Kan säga att snart smäller det bara till, och en massa förändras för mig. Wop. Typ.
 
Nej nu ska jag kötta vidare i livet. Peace
Väldigt sliten igår efter att ha pärlat pärlplatta och spelat uno med barnen i skolan, haha. Energislukare.
 
 



Snabb årsresumé av 2014!

Såhär började mitt år.. Mina mål. Jag ville må bättre, prestera bättre och leva livet. Nu när jag ser tillbaka på året, så kan jag säga att jag uppfyllde väldigt många av dessa mål, om inte alla. 

- Jag började ändra mina sovvanor, vilket gjorde att jag kunde prestera bättre i skolan och på gymmet. Slutade ha datorn i sängen, la mig i tid och sov inte allt för länge mina lediga dagar (med en del undantag såklart). 

- Jag tänkte inte på allt jag ville ha och kände att jag saknade, utan la fokus på att uppskatta det jag faktiskt hade och inte ta något för givet. Något jag tycker är väldigt viktigt i livet, och fortfarande strävar efter. 

- Jag tog tag i saker, även om de var jobbiga. Skolarbeten, samtal, problem, jobb och liknande saker. Jag började i terapi för att börja jobba med min panikångest bland annat, vilket var jobbigt för mig eftersom jag inte ville se att jag hade problem. Nu ett år senare är jag otroligt tacksam över att jag gjorde det, jag mår såå mycket bättre än jag gjorde och har kommit långt med min panikångest även om den inte är borta helt. Vilket den kanske aldrig kommer göra heller. 
 
- Jag sökte ett sommarvikariat som sedan ledde till att jag fick lite jobb på hösten, och som gav mig mer än ett jobb brukar. Jag utvecklades väldigt mycket som person, växte, lärde mig nya saker, kände mig självständig och insåg att jag faktiskt kan. Jag klarade av att vara själv, ta viktiga beslut, vara ansvarsfull och fokusera. Det har hjälpt mig otroligt mycket nu efteråt, speciellt när jag skulle söka nya jobb
Men allt har inte varit positivt hela tiden, såklart. Ångesten och paniken har funnits där, speciellt över framtiden. Studenten som känts så långt borta så länge stod nu och väntade runt hörnet. När den äntligen kom, var jag verkligen redo? Jag var otroligt stolt över mig själv att jag klarat skolan, men sen då? Vad skulle hända sen efter sommaren. Framtiden såg bara ut som, ingenting. Det var mörkt. Vad vill jag göra? Vad vill jag inte? I 13 år har jag vetat vad jag ska göra, gå till skolan och lära mig. Nu helt plötsligt måste jag inte det, vad ska jag göra nu?! Jobba? Det var ju lättare sagt än gjort, vara arbetslös är ingen rolig tanke. Plugga? Nej, jag vet absolut inte vad jag vill göra resten av mitt liv, varför börja utbilda mig till något jag inte säkert vill! Men alla andra ska ju plugga vidare, flytta utomlands och bli något. Då måste väl jag göra det också? 
Det var otroligt jobbigt ett tag, speciellt efter sommaren när jag slutade jobba. Pengarna försvann sakta men säkert, jag fick panik. Sökte vartenda lediga jobb, fick knappt några positiva svar. Hela dagarna spenderade jag på olika sidor, mailade, rev mig i håret och kände frustrationen växa. 
Men som med det mesta vände det, och nu sitter jag här med två jobb. Arbetslösheten suger, men det lönar sig tillslut!

Några saker jag gjort under året: 

Fikat med Ellen på fotolektionerna


Pluggat massor..
 
Varit i Sälen två gånger, bland annat under Vasaloppet då pappa var med! 

 
Varit på krogen med Ellen!

 
Var på Kolmården med fotoklassen!
 
Taggat studenten med några tjejer från min klass, bio samt middagar!

 
Gick på bal. Och krogen efter det!

 
TOG STUDENTEN!

 
Fått en egen cykel.

 
TOG KÖRKORT OCH KÖPTE EN EGEN BIL!
 
Träffat vänner, badat, grillat och kört dunken mitt i natten!

 
Spenderade mina lediga dagar på cykeln i värmen!

 
Eller på gräsmattan i solen!
 
Åkte till Stockholm med Daniella, hamnade på en festival, sov på en båt och gick på grönan!
 
Haft inbrott i bilen.. 

Följde med Sofie till Söderköping och åt glass och bodde på hotel i Norrköping!

 
Varit 2 veckor i Thailand!
 
Gymmat en hel del!
 
Ätit massa proteinpankakor!

 
Firat jul med familjen!

 
Firat nyår med bästa Hanna + massa mer!
 
Bara några minnesvärda saker av allt som hänt under året, kan ju inte få med allt! 
År 2015 hoppas jag få uppleva en massa lycka, framgång och kärlek. Jag vill spendera tid med vänner och familj och få uppleva nya saker. Utvecklas, lära mig nya saker och utmanas. Bli bättre på att stå på mina egna ben, flytta hemifrån och klara mig. Bland annat! 
 



7 januari

Skrev 7 december och blev så förvånad när det kom som "förslag" till rubrik.. Tänkte att nu har jag varit så dum att jag skrivit fel datum tidigare, sen insåg jag att det är ju ett nytt år.. *suck*

Ja det där är en rätt bra och kort förklaring på hur ungefär resten av dagen sett ut.. Knas helt enkelt. Vaknade imorse och bara kände NEEJ när jag insåg att klockan var 5 och det var dags att kliva upp.. Låg kvar till kvart över innan jag lyckades ta mig upp, tanken på en varm kopp kaffe är susen. Duktig som jag var hade jag ordnat lunch + 2 mellanmål igår kväll så behövde inte stressa ihop något. Måste komma ihåg att göra det nu innan jag knoppar. 
Chockades när jag klev utanför dörren och möttes av typ snöstorm, härligt! Småstressad borstade jag fram bilen och skrapade rutor innan jag gav mig iväg. Det var ju inte jättekul att köra i vädret heller, låg bakom en lastbil vilket resulterade i att vid möte försvann vägen i snösvärmar. Wow, man ska ju "leva lite farligt" men det var lite mycket. Fick en panikångestattack, som jag som tur var lyckades tackla lite, och funderade på att campa i bilen tills det gett sig. Det är jobbigt när man får upp tankar som "är det här dagen jag dör?" i huvudet, när man samtidigt ska fokusera på att hålla bilen i kurs. Men som sagt lyckades jag lugna mig och kom fram till jobbet i ett paket!
 
Själva jobbdagen flöt på bra, blev klara vid ca 2 och då åkte jag till gymmet. Hade noll lust, men tänkte att jag behövde rensa tankarna lite. Blev 40 minuter slöträning, noll energi. Men berodde nog på att jag inte ätit sen lunchen också, men det var gjort iaf!
 
Nu funderar jag på att ta på mig pyjamas snart och lägga mig i sängen och läsa eller något. Vila upp krafterna till morgondagen då det också väntas jobb. Skönt ändå, komma tillbaka i rutiner efter julledigheten.
 
Hoppas alla andra haft en lite bättre dag!
 Sådär taggad såg jag inte ut idag (före gårdagens gympass)
 
 



Memory jar


Bilden blev lite mörk eftersom solljuset inte riktigt räckte..!

Sett bilder överallt på Weheartit, Tumblr och YouTube på olika Memory jars, alltså minnesburkar. Tyckte detta var en otroligt rolig idé och funderade länge på att själv göra en egen. Men i fredags när jag och Ellen gav varandra våra julklappar fick jag en sådan fin burk av henne med en krita till så jag använder den! Har redan skrivit några lappar som jag lagt i, och ser fram emot att fylla på den med bra minnen. 
Sen nästa år ska jag läsa dem och minnas vad som hände under 2015! Låter så långt kvar, men går detta år lika fort som de två tidiga så är det väl dags snart.. 
 



2015

Hej bloggen! 
Nytt år, ny månad, nya utmaningar, nytt jag osv osv osv.. 
Men faktiskt känns det nästan så för mig också. Jag tycker om tanken på att ett nytt år ger många nya chanser, utmaningar och allt vad ett år innebär. Man börjar ju egentligen om igen från ruta 1. 
 
Förra årets nyårslöften vad väl att jag skulle sova bättre, som jag minns. Nu har jag väl inte riktigt tänkt så mycket på flera olika nyårslöften, men mest att jag ska vara bättreallmänt.
- Bättre på jobbet
- Bättre på att ta hand om mig själv
- Bättre på att träna och äta rätt
Bättre på att sova (den får vara kvar)
- Bättre på att utmana mig själv
- Bättre på att göra saker direkt
- Osv osv.
 
När jag ser tillbaka på året som gått har jag kommit ganska långt med mig själv, om jag jämför med hur jag kände mig och så år 2013. Jag tänker inte dra upp allting, det skulle bli för mycket, men jag har blivit bättre på att ta ansvar, inte vara så rädd. Till exemel skulle jag aldrig år 2013 kunna ta ett sådant stort ansvar som att ta hand om människor, se efter deras behov och ge viktig medicin, helt själv. Det klarade jag i somras, till och med utan att få ångest. Det har hjälpt mig mycket efteråt och jag kan pusha mig själv!
Och apropå ångest så har jag kommit otroligt långt med den också, tack vare terapi. Jag minns inte senaste gången jag hade en stor panikångestattack, något som kunde komma varje vecka för bara ett år sedan. Det är något jag är otroligt stolt och glad över, *ger mig en klapp på axeln*. Det är långt kvar, men ändå har jag kommit en bra bit på vägen, och nu känner jag att jag kan klara mig även när terapin tar slut. 
 
Nu blev det här inlägget inte alls som jag hade tänkt mig, hahah. Men det känns som att det var viktiga saker som kom fram ändå, mest för min skull. Jag har inte tänkte så mycket på det där, och vad det faktiskt innebär för mig. Men jag känner nu att jag är mer redo för 2015 och vad det har att ge mig, än jag varit tidigare! 
 
Jobbiga saker händer dem som klarar av dem, du är stark.
 Gunilla Persson-look-like passar haha..